Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: Προσπαθήσαμε αλλά... δυστυχώς

Με ένα δελτίο τύπου ενημερώνουν τους Βολιώτες οι βουλευτές τους ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Μεικόπουλος, Παπανάτσιου και Μπαλής για την αποτυχία ...


Με ένα δελτίο τύπου ενημερώνουν τους Βολιώτες οι βουλευτές τους ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας Μεικόπουλος, Παπανάτσιου και Μπαλής για την αποτυχία τους να ενταχθεί ο Βόλος στα προγράμματα του ΟΑΕΔ: 

"Παρά τις προσπάθειές μας για την ένταξη του Βόλου στα πιλοτικά προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας με στόχο την στήριξη των μακροχρόνια ανέργων, τόσο πριν την διεξαγωγή της διαδικασίας επιλογής των 51 Δήμων, όσο και μετά την κατάρτιση της τελικής λίστας των δικαιούχων, όταν διαπιστώσαμε τον αποκλεισμό της πόλης μας, δυστυχώς ο Βόλος δεν συμπεριλήφθηκε στους πρώτους ωφελούμενους. 
Παρά τις πρώτες ελπίδες για αναθεώρηση της απόφασης του Υπουργείου με επανεξέταση των κριτηρίων, με λύπη μας πληροφορηθήκαμε σήμερα ότι δεν θα προχωρήσει τελικά η υλοποίηση μιας δικαιότερης κατανομής, που να στηρίζεται όχι μόνο στην επιστημονικότητα των οικονομικών στοιχείων, αλλά και σε ποιοτικά στοιχεία τα οποία καθιστούν πιο πραγματική μια προσέγγιση. Ένα τέτοιο ποιοτικό στοιχείο είναι για παράδειγμα η ένταξη μιας περιοχής στο προφίλ του αστικού κέντρου-εργατούπουλης, αφού εκεί οι άνεργοι έχουν αντικειμενικά μεγαλύτερη δυσκολία να συντηρηθούν. 
Σύμφωνα με το Υπουργείο ο Βόλος θα ενταχθεί στα προγράμματα αυτά μέχρι το τέλος του 2016, στο πλαίσιο της καθολικής εφαρμογής τους σε όλους τους Δήμους της χώρας. 
Δεδομένου όμως ότι ο Βόλος έχει ιδιαίτερο προφίλ ανεργίας, με το συνεχές κλείσιμο εργοστασίων και τις ομαδικές απολύσεις, και επειδή για τα προγράμματα Κοινωφελούς εργασίας υπάρχουν ειδικές προϋποθέσεις ένταξης, θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας 
αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία να ζητήσουμε από το Υπουργείο να διερευνήσει τη δυνατότητα σχεδιασμού εξειδικευμένου προγράμματος."

Related

Sticky 7168468092670247555

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item