Συγκρότηση Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Μαγνησίας για τους πρόσφυγες

Με πρωτοβουλία ενεργών πολιτών του Βόλου  εδώ και λίγο καιρό σχηματίστηκε η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Μαγνησίας. Στόχος  της παρέμβασης ...


Με πρωτοβουλία ενεργών πολιτών του Βόλου  εδώ και λίγο καιρό σχηματίστηκε η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Μαγνησίας. Στόχος  της παρέμβασης της είναι η συνεισφορά σε δράσεις έμπρακτης αλληλεγγύης σε κοινωνικές ομάδες  που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα, τόσο στο επίπεδο της αντιμετώπισης άμεσων πιεστικών αναγκών, όσο και στο σχεδιασμό και στην προώθηση επιλογών και δομών οι οποίες  προσπαθούν να αναμετρηθούν με την επίλυση αυτών των ζητημάτων σε μεσοπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα.
Αφορμή για τη συγκρότηση της Πρωτοβουλίας στάθηκε η επιθυμία των πολιτών που συμμετέχουν σε αυτήν, να συνδράμουν στην άμεση αντιμετώπιση των αναγκών για ανθρώπινες  συνθήκες φιλοξενίας των προσφύγων που βρέθηκαν πρόσφατα για λίγες ημέρες στο νομό μας, στο χώρο κοντά στον Αλμυρό. Μέλη της Πρωτοβουλίας βρέθηκαν εκεί, μοιράζοντας στους πρόσφυγες  τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης που είχαν συγκεντρώσει.
Το μεσημέρι της Παρασκευής 15 Απριλίου ομάδα μελών της επισκέφθηκε το χώρο της ανοιχτής δομής φιλοξενίας προσφύγων ΜΟΖΑ στην πόλη μας, διαπιστώνοντας ότι βρίσκονται σε ικανοποιητικό επίπεδο οι υποδομές που περιλαμβάνονται εκεί, όπως διαμορφώθηκαν από τα τεχνικά συνεργεία του Στρατού.
Στο χώρο αυτό φιλοξενούνται  203 Σύροι πρόσφυγες. Πέρα από το θέμα της στέγασης και της σίτισης τους η διαβίωση τους με αξιοπρεπείς όρους και η ένταξη τους στη ζωή της πόλης μας προϋποθέτουν τόσο την κρατική μέριμνα, όσο και την ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών.
Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Μαγνησίας σκοπεύει, σε συντονισμό με παρόμοιου χαρακτήρα κινήσεις πολιτών και τους μαζικούς φορείς της πόλης μας, να συμβάλει στις πολύμορφες δράσεις που απαιτούνται για την βελτίωση των συνθηκών ζωής των  συνανθρώπων μας που αναγκάστηκαν να πάρουν το δρόμο της προσφυγιάς.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 1587485234573013494

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item