Αδιαφανής επιλογή μελών εξεταστικών επιτροπών για τη λήψη ιατρικών ειδικοτήτων

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος μαζί με τον Τομεάρχη Υγείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χ...


Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Χρήστος Μπουκώρος μαζί με τον Τομεάρχη Υγείας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρ. Κέλλα καθώς και άλλους βουλευτές, ζητώντας διευκρινίσεις σχετικά με την επιλογή των μελών εξεταστικών επιτροπών για τη λήψη της άδειας άσκησης των ιατρικών ειδικοτήτων.  
Η ερώτηση των βουλευτών αναφέρει τα εξής: «Η επιλογή από την πολιτική ηγεσία των μελών των εξεταστικών επιτροπών για τη λήψη άδειας άσκησης ιατρικής ειδικότητας δημιούργησε μεγάλες αντιδράσεις, που αποτυπώθηκαν τόσο σε σωρεία δημοσιευμάτων στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, όσο και σε μία σειρά επιστολών των ειδικών επιστημονικών εταιριών.
 Όλοι διαμαρτύρονται έντονα για την επιλεκτική τοποθέτηση μελών των επιτροπών, αφενός με κριτήρια άλλα πλην των επιστημονικών και επαγγελματικών, που τα τελευταία τουλάχιστον 5 χρόνια είχαν καθιερωθεί από το ΚΕΣΥ, αφετέρου μη λαμβάνοντας υπόψη τις προτάσεις των ειδικών επιστημονικών ιατρικών εταιριών, και των νομίμως και δημοκρατικώς εκλεγμένων διοικητικών τους συμβουλίων, καθώς και των ιατρικών σχολών της χώρας, που ασφαλώς γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία των μελών τους, ήτοι την επιστημονική και επαγγελματική τους κατάρτιση σίγουρα καλύτερα από τον εκάστοτε Υπουργό Υγείας.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ


  1. Αληθεύει ότι σε πολλές περιπτώσεις δεν λάβατε υπόψη τις προτάσεις του ΚΕΣΥ κατά την επιλογή και τοποθέτηση των μελών των εξεταστικών επιτροπών ;
  2. Aν ναι, να μας αιτιολογήσετε μία προς μία τις προτάσεις που δεν αποδεχτήκατε επιχειρηματολογώντας για τις δικές σας προσωπικές επιλογές» καταλήγει η ερώτηση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 8415834293519310277

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item