Προς ανάκληση η καταγγελία της σύμβασης με την εταιρεία που διαχειρίζεται το Σταθμό Αυτοκινήτου Βόλου

Σύντομα η δημοτική αρχή θα φέρει στο δημοτικό συμβούλιο θέμα για την άρση της απόφασης καταγγελίας της σύμβασης με την εταιρεία που δι...


Σύντομα η δημοτική αρχή θα φέρει στο δημοτικό συμβούλιο θέμα για την άρση της απόφασης καταγγελίας της σύμβασης με την εταιρεία που διαχειρίζεται το Σταθμό Αυτοκινήτου Βόλου, καθώς η εταιρεία κατέβαλλε στο δήμο το 30% του οφειλόμενου ποσού, δηλαδή ποσό 70.000 ευρώ και εντάχθηκε σε ρύθμιση. Αυτό προκύπτει από την ενημέρωση που έκανε στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Βόλου ο ασκών χρέη δημάρχου Θ. Θεοδώρου.
Ενημερώνοντας το σώμα ο κ. Θεοδώρου επισήμανε ότι η δημοτική αρχή είχε υποβάλλει αίτημα για ένταξη του Βόλου στο πρόγραμμα και τις δύο φορές που άνοιξε το πρόγραμμα, κάτι που προκύπτει και από τις δηλώσεις της αναπληρωτή υπουργού Εργασίας. Επιπλέον τόνισε ότι σύντομα δίνεται λύση στο θέμα της πράξης εφαρμογής Αγίας Παρασκευής με ικανοποίηση αιτημάτων των κατοίκων ενώ ο δήμος διεκδικεί επαναχάραξη της χερσαίας ζώνης του λιμανιού. Επιπλέον αναφέρθηκε στις παλιές συμβάσεις που η νυν δημοτική αρχή φέρνει σε πέρας, όπως αυτή που κατήγγειλε πρόσφατα με την ανάδοχο εταιρεία του σταθμού αυτοκινήτων Βόλου κοντά στο ΚΤΕΛ. «Μόλις καταγγείλαμε τη σύμβαση ο ανάδοχος ήλθε και πλήρωσε τις 70.000 ευρώ που απαιτούνταν, έκανε ρύθμιση και πλέον θα φέρουμε πρόταση για να ληφθεί πίσω η καταγγελία τη σύμβασης», ανέφερε ο κ. Θεοδώρου. Επιπλέον ανέφερε ότι στη σημερινή συνεδρίαση έρχεται η οριστική παραλαβή του πάρκινγκ στη Φιλελλήνων και η εκκίνηση του διαγωνισμού και διαβεβαίωσε ότι το έργο θα γίνει μέχρι το 2019. Τέλος έψεξε την δημοτική αρχή Σκοτινιώτη για το γεγονός ότι στη σύμβαση με τον ανάδοχο του «Θεοξένεια» είχε συμπεριληφθεί ο όρος ο δήμος Βόλου να αναλάβει αμελλητί τη διάνοιξη του δρόμου για να βοηθήσει τον επιχειρηματία. Τέλος αναφέρθηκε στην τοποθέτηση ελαστικών ταπήτων σε τρεις σιδηροδρομικές διαβάσεις στον ιστό της πόλης και κάλεσε την αντιπολίτευση να συνταχθεί με τη δημοτική αρχή.
Η κα Οικονόμου του απάντησε ότι η προτροπή του πέφτει στο κενό γιατί η ίδια η δημοτική αρχή πυροδοτεί το κλίμα. Σε ότι αφορά τις συμβάσεις επισήμανε ότι η δημοτική αρχή ακολουθεί τη γραμμή και τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου επί δημαρχίας Σκοτινιώτη.
Όσον αφορά στο Θεοξένια η κ. Οικονόμου επισήμανε ότι αποτελεί θράσος το πώς παρουσίασε το θέμα η Δημοτική Αρχή επισημαίνοντας ότι «η συμπληρωματική σύμβαση με τον τρόπο που έγινε σας δίνει τα «όπλα» για να παλέψετε. Εσείς έχετε καθυστερήσει από 2014. Εσείς πρέπει να πείτε γιατί αφήσατε να περάσει τόσος χρόνο και δεν απαντήσατε στα εξώδικα  αφήνοντας την εταιρεία να λέει γιατί δεν έγινε ο δρόμος και ειλικρινά δεν περίμενα αυτό το λογίδριο πριν, ως Αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας και σας έστειλαν τρία εξώδικα και δεν τα λάβατε υπόψιν σας λόγω των συμφερόντων σας». Παρεμβαίνοντας ο κ. Θεοδώρου είπε προς την κ. Οικονόμου ότι αυτό δεν την τιμά καθόλου και την κ. Οικονόμου να απαντά ότι δεν χρειαζόταν να εξωθεί τα πράγματα στα άκρα.
Τόσο ο κ. Μουλάς όσο και ο κ. Μπατζιάκας επισήμαναν ότι εκείνοι ως αντιπολίτευση ψήφιζαν θετικά όταν επρόκειτο για το καλό της πόλης και το δημόσιο συμφέρον και δεν έκαναν αντιπολίετυση με ενστάσεις και μηνύσεις.
Τέλος ο  κ. Θεοδώρου απάντησε την κ. Οικονόμου ότι θεωρεί «ηθικό το ατόπημά σας και δείχνετε το ποιόν σας όταν λέτε ότι εγώ θέλω να μην γίνει η επένδυση του «Θεοξένια» στην Πορταριά.  Όταν έρχεται επένδυση σε μία περιοχή έρχεται κι η ανάπτυξη» κατέληξε ο κ. Θεοδώρου.
Παρέμβαση Στεφόπουλου 
Στο σημείο εκείνο ζήτησε το λόγο ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Χρ. Στεφόπουλος, κατηγόρησε την κα Οικονόμου και τη «παρέα της» ότι αφαίρεσαν ένα κλαρίνο από τον Πολιτιστικό Οργανισμό Ν. Ιωνίας και να το επιστρέψουν πίσω.  Η κ. Οικονόμου έκανε λόγο για γελοιότητες και χυδαιότητες, ενώ και ο κ. Μουλάς ζήτησε από τον κ. Στεφόπουλο να μιλήσει ξεκάθαρα και να μην αφήνει υπόνοιες έτσι να αιωρούνται.
Ο επικεφαλής της β’ ελάσσονος μειοψηφίας Μιχ. Μιτζικός για το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας, τόνισε ότι την μεγαλύτερη ευθύνη την έχουν οι κυβερνητικοί Βουλευτές, ενώ για το Θεοξένια συνέστησε στη Δημοτική Αρχή, όταν υπάρχουν δικαστικές εκκρεμότητες να είναι φειδωλή στις δηλώσεις της.
πηγη: ΕΡΤ

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 7606196108954871514

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item