Συγκέντρωση σωματείων ενάντια σε ασφαλιστικό – φορολογικό στο Βόλο

Συγκέντρωση ενάντια στο ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο πραγματοποίησαν χθες (Παρασκευή) το απόγευμα, στην Πλατεία Αγίου Νικο...


Συγκέντρωση ενάντια στο ασφαλιστικό και το φορολογικό νομοσχέδιο πραγματοποίησαν χθες (Παρασκευή) το απόγευμα, στην Πλατεία Αγίου Νικολάου, εργαζόμενοι της πόλης. Την συγκέντρωση  διοργάνωσαν τα κλαδικά συνδικάτα: Καθαριστριών, Μετάλλου και Τροφίμων – Ποτών Μαγνησίας. Η κινητοποίηση εντάσσεται στις πρωτοβουλίες των σωματείων για την οργάνωση της επιτυχίας της 48ωρης απεργίας, πρωτοβουλίες που θα συνεχιστούν και τη Μ. Βδομάδα. Μετά την ομιλία ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της αγοράς του Βόλου.
Βασική ομιλήτρια ήταν η Χρυσούλα Τασολάμπρου μέλος των διοικήσεων του Συνδικάτου Μετάλλου Μαγνησίας «Μ. Παπαρήγας» και του ΕΚΒ, η οποία τόνισε – μεταξύ άλλων –  πως το νομοσχέδιο της κυβέρνησης θίγει τους νέους συνταξιούχους, που στο εξής θα παίρνουν ακόμα μικρότερες συντάξεις, υπολογισμένες με μικρότερους συντελεστές και με βάση το μισθό που έπαιρναν σε όλον τον εργάσιμο βίο τους.
«Οι κατώτερες συντάξεις, που διασφάλιζαν ένα μίνιμουμ για όλους όσοι κατοχύρωναν δικαίωμα, αλλά είχαν πενιχρές αποδοχές, οδηγεί σε απόγνωση μελλοντικούς συνταξιούχους, που με 15 χρόνια Ασφάλισης θα πρέπει να ζήσουν με 346 ευρώ εθνική σύνταξη και ένα πρόσθετο ποσό από την ανταποδοτική που θα ισούται με επίδομα» τόνισε χαρακτηριστικά η ομιλήτρια, προσθέτοντας πως η δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου επαληθεύει επίσης τις μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, τόσο στις μελλοντικές, όσο και σε εκείνες που αποδίδονται τώρα, παρά την παράλληλη αύξηση των εισφορών των εργαζομένων για την επικούρηση.

Related

Sticky 1200467821450923295

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item