Ερντογάν: Η ΕΕ μας χρειάζεται περισσότερο απο ότι εμείς αυτήν

Σε μία στιγμή που οι σχέσεις με την Ευρώπη βρίσκονται σε καλό δρόμο, η πρόσφατη έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που επικρίνει την κ...


Σε μία στιγμή που οι σχέσεις με την Ευρώπη βρίσκονται σε καλό δρόμο, η πρόσφατη έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που επικρίνει την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας του Τύπου στην Τουρκία είναι «προκλητική», δήλωσε σήμερα ο Ερντογάν.
Μιλώντας σε ομάδα τοπικών αξιωματούχων στην Άγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι η περισσότερη κριτική κατά της Τουρκίας που προέρχεται από τη Δύση είναι "κακόβουλη" και τόνισε ότι "η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται περισσότερο την Τουρκία" απ' ότι η Άγκυρα χρειάζεται τις Βρυξέλλες. 
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα την ετήσια έκθεση προόδου για την Τουρκία, υποψήφια προς ένταξιν χώρα, στην οποία επέκρινε την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ελευθερίας του Τύπου το 2015.
"Σε μια περίοδο που οι σχέσεις μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκονται σε θετική φάση όσον αφορά το θέμα των μεταναστών, το άνοιγμα ορισμένων κεφαλαίων (σ.σ. για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ) ή ακόμη την κατάργηση της βίζας, το να παρουσιάζεται μια έκθεση σαν αυτή είναι προκλητικό", εκτίμησε ο Τούρκος πρόεδρος.
"Αυτή η χώρα (η Τουρκία) έχει αναλάβει τρία εκατομμύρια ανθρώπους για να μην ενοχληθούν οι Ευρωπαίοι (...) Τι λέει η έκθεση για αυτό το θέμα; Τίποτα", συνέχισε ο Ερντογάν.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς και η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ θα επισκεφθούν το Σάββατο έναν καταυλισμό προσφύγων στο Γκαζίαντεπ της νότιας Τουρκίας, στο πλαίσιο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στις 18 Μαρτίου προκειμένου να περιοριστούν οι μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη.
Ένας εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε σήμερα ότι αύριο Τετάρτη θα εγκριθεί μια έκθεση για την εφαρμογή της διακήρυξης της 18ης Μαρτίου μεταξύ ΕΕ-Τουρκίας.

Related

ΚΟΣΜΟΣ 5424297080240431844

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item