Ημερίδα για την ανάπτυξη της κρουαζιέρας προγραμματίζει η ΟΕΒΕΜ

Ημερίδα με θέματα που θα αφορούν την βελτίωση των υποδομών του λιμανιού και στοχευμένων σημείων του Βόλου, με σκοπό την αναβάθμιση των...


Ημερίδα με θέματα που θα αφορούν την βελτίωση των υποδομών του λιμανιού και στοχευμένων σημείων του Βόλου, με σκοπό την αναβάθμιση των υποδομών για την υποδοχή κρουαζιεροπλοίων, οργανώνει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Μαγνησίας. Ζητά δε με επιστολή της στο δήμο Βόλου να γίνει συνδιοργανωτής. Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ΟΕΒΕΜ, το θέμα συζητήθηκε ήδη με τον επιστημονικό της σύμβουλο Γ. Φιλτρή αλλά και με το δήμο και εκτιμά ότι τα θέματα ενδιαφέρουν και το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου.
Στο πλαίσιο της Ημερίδας η Ομοσπονδία επαγγελματιών προγραμματίζει αρχικά να αναπτυχθούν τα παρακάτω πεδία:
• Παρουσίαση στατιστικών στοιχείων κίνησης της κρουαζιέρας στην Μεσόγειο και στο Αιγαίο
• Παρουσίαση Προγραμματικών Σχεδίων Λιμένων και ανάδειξη της διαφορά τους, από το όραμα των τελικών μελετητών των έργων
• Απαιτήσεις λειτουργών της κρουαζιέρας, για ενίσχυση της ποιότητας των σταθμών αποβίβασης και των παρεχόμενων υπηρεσιών από την τοπική κοινωνία
• Απαιτήσεις από τους Δήμους για πρωτοβουλίες στην ανάθεση μελετών εφαρμογής, με στόχο το βαθμό ωριμότητας, που θα επιτρέπει την επιδίωξη – εξασφάλιση πόρων για τη χρηματοδότηση των έργων.
• Παρουσίαση συγκεκριμένων προτάσεων για το λιμάνι του Βόλου, από Ομάδα Μελετητών, που επιμελήθηκε αντίστοιχης πρωτοβουλίας αντίστοιχων προτάσεων για την Μυτιλήνη, που έγιναν ομοφώνως δεκτές από τους αρμοδίους του τόπου. Ο σκοπός αυτών των προτάσεων, επικεντρώνεται στην ενσωμάτωση αυτών στο προσεχές Αναπτυξιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με στόχο τον εκσυγχρονισμό τόσο του λιμένα του Βόλου, όσο και της βελτίωσης κάποιων στοχευμένων υφιστάμενων υποδομών της πόλης.
• Παρουσίαση αξόνων προτεραιότητας Στρατηγικού Σχεδιασμού για την ανάπτυξη του τουρισμού κρουαζιέρας στο Βόλο
• Ανάδειξη της ανάγκης για παροχή Συμβουλευτικών υπηρεσιών στον Δήμο Βόλου, για την προώθηση των προτάσεων και των οδηγιών που πρέπει να δίδουν στους μελετητές, όπως για παράδειγμα στην εκπόνηση των Προγραμματικών Σχεδίων, στις Λιμενικές Υποδομές, στις Χερσαίες Εγκαταστάσεις, στο Home Porting ή την επικαιροποίηση των προαναφερόμενων μελετών.
Παρουσίαση Φωτογραφιών ξένων Τερματικών Σταθμών.
• Παρουσίαση επιτυχημένων παραδειγμάτων, όπως αυτό του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου, όπου το λιμάνι και η πόλη κατάφεραν να κάνουν τα μέγιστα για τον σκοπό αυτό.
• Ανάπτυξη συζήτησης για το Home porting
Παρουσίαση μιας Οικονομική Προσέγγισης.
Όπως ενημερώνει το δήμο, στην εκδήλωση προγραμματίζεται  να προσκληθούν μεταξύ άλλων ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ο δήμαρχος και στελέχη του Δήμου, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων (κ. Χρήστος Λαμπρίδης), ο Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Τουρισμού (κ. Γεώργιος Τζιάλας), ο πρόεδρος εταιρειών κρουαζιέρας – Union of Cruise Ship Owners & Associated Members (κ. Θεόδωρος Κόντες) και στελέχη του Ο.Λ.Β.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 748874827273135376

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item