"Χωρίς όραμα και προοπτική εφαρμογής το Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης του Δήμου"

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Βόλου το Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης του Δήμου Βόλου για την περίοδο 2015 –...


Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Βόλου το Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης του Δήμου Βόλου για την περίοδο 2015 – 2019 ενώ οι αντιπολιτεύσεις άσκησαν κριτική κάνοντας λόγο για έλλειψη οράματος και για μεγαλεπήβολα έργα που δεν πρόκειται να υλοποιηθούν.
Ο Μ. Πατσιαντάς επικεφαλής των «Δρόμων Συνεργασίας» επισήμανε ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση το Επιχειρησιακό Σχέδιο, όμως δεν πρόκειται να υλοποιηθεί γιατί δεν είναι διασφαλισμένη η χρηματοδότηση καθώς η χώρα μας δεσμεύεται από τα μνημόνια. «Μακάρι να πετύχει η δημοτική αρχή να υλοποιηθούν κάποιες από τις 11 προτάσεις για έργα. Στη γειτονική Λάρισα έγιναν ήδη τέσσερις κυκλικοί κόμβοι».
Για έλλειψη σχεδιασμού και οράματος έκανε λόγο και η επικεφαλής της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης», Νατάσσα Οικονόμου η οποία είχε καταψηφίσει και το στρατηγικό σχεδιασμό. Ο Μ. Μιτζικός επισήμανε ότι το στρατηγικό το ψήφισε η παράταξή του, όμως κάλεσε τη δημοτική αρχή να επενεξετάσει την πρόταση για απομάκρυνση του στρατοπέδου Γεωργούλα που αφήνει πάνω από ένα εκατομμύριο στην πόλη κάθε μήνα ενώ χαρακτήρισε υπερβολικό να ξοδέψει ο δήμος 850.000 ευρώ για να μετατραπεί το Εκθεσιακό Κέντρο στο Πεδίο του Άρεως σε Συνεδριακό Κέντρο.
Ο Απ. Νάνος της ΛΑΣ είπε ότι η δημοτική αρχή δεν διεκδικεί πόρους που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα επικρατεί η φτώχεια και η εξαθλίωση.
Ο Ν. Κανελλής, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος, επισήμανε ότι δεν συμφωνεί με την  ιδιωτικοποίηση της  διαχείρισης απορριμμάτων και έθεσε θέμα μη προγραμματισμού έργων που θα βοηθήσουν στην καθημερινότητα των πολιτών και δη της κίνησής τους μέσα στην πόλη.
Οι έξη ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι από την πλευρά τους τονίζουν ότι το θέμα τέθηκε προς συζήτηση και ψήφιση ως μια απλή διεκπεραιωτική υπόθεση χωρίς όραμα, αλλά μόνο για τη δημιουργία εντυπώσεων. «Μηδενικός σχεδιασμός για τη κοινωνική προστασία των κατοίκων της πόλης , έργα μεγαλεπίβολα και στόχοι που είναι ανεφάρμοστοι, καμιά στοχευμένη δράση για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής ( προθέσεις μόνο για το νερό και τη ποιότητά του), το κυκλοφοριακό αντιμετωπίζεται με τελείως ερασιτεχνικό τρόπο χωρίς συνολικό σχεδιασμό , άνοιγμα κωδικών που υπάρχουν για να λέμε ότι υπάρχουν. Και σαν να μην έφτανε αυτό έχουν ξεχαστεί τα σχολειά μας , για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς δίνεται το ιλιγγιώδες ποσό των 45.000 Ευρώ ( για όλους) , στις καλένδες ο πολιτισμός ( ούτε βιβλιοθήκες, ούτε Πολιτιστικοί Σύλλογοι , ούτε… ούτε…), καμιά συνέργεια ή συνεργασία για τον αθλητισμό με σωματεία (ως να μην υπάρχουν), καμιά καθαρή θέση για την ανάπτυξη, καμιά δράση για το μέλλον μας. Αλλά πάντα βρίσκονται 312.358 Ευρώ για τεχνικούς Συμβούλους για τα έργα του ΕΣΠΑ, πλέον όλων των άλλων αμοιβών για επίσης τεχνικές συμβουλές για διάφορα άλλα θέματα. Κι ακόμη χειρότερα προτείνει αντικατάσταση συμβατικών λαμπτήρων ποσού 4.000.000 Ευρώ με σύμβασης παραχώρησης σε ιδιώτη. Δηλαδή μέχρι και τα ανταποδοτικά προτίθεται να δώσει σε ιδιώτες.
Δυστυχώς θα μπορούσαμε να πούμε πολλά αλλά νομίζουμε ότι δεν απαιτούνται άλλα. Εκείνο που απαιτείται είναι η εγρήγορση των Δημοτικών Παρατάξεων και Κινήσεων αλλά και των Δημοτών για τη περιφρούρηση τουλάχιστον κάποιων αξιών».

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 1673873494405590539

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item