Δεν θα επιβιώσουν από την αύξηση του ΦΠΑ οι επιχειρήσεις μας λένε οι έμποροι

Δεν πρόκειται να επιβιώσουν τα καταστήματα αν αυξηθεί το ΦΠΑ από το 23 στο 24% τονίζει σε επιστολή του προς την υφυπουργό Υποδομών και...


Δεν πρόκειται να επιβιώσουν τα καταστήματα αν αυξηθεί το ΦΠΑ από το 23 στο 24% τονίζει σε επιστολή του προς την υφυπουργό Υποδομών και Δικτύων Μαρίνα Χρυσοβελώνη ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου. Παράλληλα επισημαίνει ότι ακόμη οι έμποροι περιμένουν την νομοθετική ρύθμιση για τον ακατάσχετο λογαριασμό ώστε να μπορούν να προμηθευτούν με POS για να εξυπηρετούν τους καταναλωτές.

Η επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου:
“Το εμπόριο έχει κλείσει 6 χρόνια κρίσης. 6 χρόνια με απώλεια τζίρου πάνω από 60%. Τα λουκέτα συνεχίζονται και τα χρέη μεγαλώνουν προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία.
Νιώθουμε και είμαστε μόνοι μας, χωρίς να ενδιαφέρεται κανείς για μας. Ενώ το 2016 περιμέναμε να σταθεροποιηθεί η ύφεση και να φαίνεται ένα μικρό φως ανάπτυξης, διανύουμε τον τέταρτο μήνα του 2016 περιμένοντας να κλείσει μια αξιολόγηση , στην οποία ακούγεται ότι θα έρθει ένα φορολογικό και ασφαλιστικό καθεστώς, το οποίο θα είναι ταφόπλακα για τις υφιστάμενες επιχειρήσεις, αλλά και που δεν πρόκειται να προσελκύσει νέους επενδυτές.
Κι ενώ περιμέναμε μια υπόσχεση από το Νοέμβριο του 2015 για τον περίφημο ακατάσχετο λογαριασμό, για να προμηθευτούν οι έμποροι τα μηχανήματα POS, πράγμα που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, ακούσαμε χθες ότι έγινε και πρόταση στην Τρόικα-Θεσμούς –Κουαρτέτο, για αύξηση του Φ.Π.Α.  από το 23% στο 24%.
Έχει δείξει το παρελθόν, ότι με την αύξηση φόρων και την αύξηση του Φ.Π.Α. τα αποτελέσματα είναι αντίθετα. Το λένε εξάλλου και οι μεγαλύτεροι οικονομολόγοι.
Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει, η υπομονή μας έχει ξεπεράσει τα ανθρώπινα όρια, είναι η στιγμή να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να ασχοληθείτε σοβαρά με τον ιδιωτικό τομέα.
Αν υπάρχουν εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, θα υπάρχουν και έσοδα και στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία, αρκεί οι φόροι να μην είναι παράλογοι και εξοντωτικοί.
Μην ξεχνάτε ότι τελικά αποφασίζετε για μας, χωρίς εμάς. Αν εμείς αποφασίζαμε για σας, χωρίς εσάς και ψηφίζαμε νόμο τον οποίο, για να εκλεγεί κάποιος βουλευτής, πρέπει να συγκεντρώνει το 50+1 των ψηφισάντων, θεωρούμε ότι κανένας βουλευτής δεν θα ήταν εφικτό να το κατορθώσει. Όσο αυτό είναι εφικτό, άλλο τόσο είναι εφικτό να επιβιώσει η εμπορική επιχείρηση με τα μέτρα που υπάρχουν και με αυτά που έρχονται.
Σας ευχόμαστε καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση και περιμένουμε την άμεση αντίδρασή σας για την δική μας ανάσταση, γιατί η σταύρωσή μας ήδη έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό”.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 5183092551613862544

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item