Κινδυνεύουν με λουκέτο τα νηπιαγωγεία των δυσπρόσιτων περιοχών της Μαγνησίας

Με λουκέτο κινδυνεύουν τα νηπιαγωγεία των δυσπρόσιτων περιοχών της Μαγνησίας μετά τη ψήφιση τροπολογίας, στην οποία ορίζεται ο ελάχιστ...


Με λουκέτο κινδυνεύουν τα νηπιαγωγεία των δυσπρόσιτων περιοχών της Μαγνησίας μετά τη ψήφιση τροπολογίας, στην οποία ορίζεται ο ελάχιστος αριθμός νηπίων, τονίζει σε αναφορά που κατέθεσε προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος.   
Η αναφορά έχει ως εξής: «Πρόσφατα έγινα αποδέκτης εγγραφής αναφοράς του Συλλόγου Νηπιαγωγών Ελλάδος, με την οποία διαμαρτύρονται για το νομοσχέδιο, που κατατέθηκε μόλις προχθές, στις 11/4/2016 και το οποίο θίγει ανεπανόρθωτα το θεσμό του Νηπιαγωγείου. 
            Σύμφωνα με το εν λόγω νομοσχέδιο, καταστρατηγείται ο Ν.4264/2014 ως προς το άρθρο 45 παρ.18, ο οποίος ορίζει πως η αναλογία νηπιαγωγών - μαθητών δεν μπορεί να είναι μικρότερη από ένα (1) προς εφτά (7) και μεγαλύτερη από ένα (1) προς εικοσιπέντε(25). Βάσει του υπό συζήτηση νομοσχεδίου η αναλογία αυτή ανατρέπεται και διαμορφώνεται σε έναν (1) εκπαιδευτικό προς δεκατέσσερις (14) μαθητές.

            Η ρύθμιση αυτή ενώ προτείνεται για την εξοικονόμηση δαπανών, θίγει ανεπανόρθωτα τη δημόσια παιδεία. Απόρροια αυτών των διατάξεων θα είναι η αναστολή λειτουργίας για χιλιάδες νηπιαγωγεία στην επαρχία και στις κωμοπόλεις. Οι καταργήσεις και οι συγχωνεύσεις που θα ακολουθήσουν θα υποβαθμίσουν το αγαθό της προσχολικής εκπαίδευσης σε χιλιάδες οικογένειες, διότι το εκπαιδευτικό έργο δεν θα πραγματώνεται επαρκώς λόγω της μεγάλης αναλογίας εκπαιδευτή-μαθητών. Τέλος, ακόμη πιο δύσκολη θα ειναι η ομαλή μετάβαση κι ενσωμάτωση ξενόγλωσσου μαθητικού δυναμικού στην τοπική και σχολική κοινότητα» καταλήγει η αναφορά του βουλευτή Μαγνησίας Χρήστου Μπουκώρου. 

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 1915294934986939878

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item