Απαγγελίες κατηγοριών και βαριά πρόστιμα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου

Με αφορμή τη χθεσινή έντονη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου για πυρκαγιές στον ορεινό όγκο του Πηλίου και συγκεκριμένα σ...


Με αφορμή τη χθεσινή έντονη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου για πυρκαγιές στον ορεινό όγκο του Πηλίου και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή της Ζαγοράς, για ακόμη μια φορά διαπιστώθηκε  αμέλεια των πολιτών σε συνδυασμό με την προκλητική συμπεριφορά πολλών εξ αυτών, οι οποίοι παρά τις απαγορευτικές καιρικές συνθήκες με τους δυνατούς ανέμους που από το πρωί έπνεαν στην περιοχή, έκαναν καύσεις κλαδιών και υπολειμμάτων καλλιεργειών. Σε ανακοίνωσή της η Πυροσβεστική Υπηρεσία επισημαίνει:
Α. Σε όλες τις περιπτώσεις ενεργείται προανάκριση και ήδη έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για εμπρησμό από αμέλεια στις περιπτώσεις  αυτές, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος των προανακρίσεων, γεγονός που σημαίνει ότι ο αριθμός κατηγορουμένων αναμένεται να αυξηθεί, αναφορικά με περιστατικά του παρελθόντος.
Β. Σημειωτέον, ότι κατά το Β” εξάμηνο του 2015 έχουν επιβληθεί από την Υπηρεσία Διοικητικά πρόστιμα που αφορούν υποθέσεις παλαιότερων πυρκαγιών. Το ύψος αυτών κυμάνθηκε από 1.500 έως 7.000? ευρώ αναλόγως την περίπτωση, ενώ το ύψος των διοικητικών προστίμων βάση της κείμενης  νομοθεσίας δύναται να αγγίξει τα 60.000 ευρώ, αρκεί κάποιος να έχει καταδικαστεί έστω και πρωτόδικα.
Γ. Οι όποιες εργασίες εκτελούνται στην ύπαιθρο με χρήση φλόγας, θα πρέπει να γίνονται  αφού όμως ληφθούν τα μέτρα που ορίζονται στο άρθρο 5 παρ. 1 & 2 της 9Α /2005 Πυρ/κής Διάταξης. Με την επιφύλαξη διατάξεων που προβλέπουν αυστηρότερες ποινές, οι παραβάτες του ανωτέρω κανονισμού  διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις (άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα.)
Πρέπει πλέον να γίνει αντιληπτό από όλους, ότι η εφαρμογή του νόμου θα είναι απόλυτη.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 2171300723873396382

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item