Συνάντηση για τα λατομεία Νοτίου Πηλίου στην Αντιπεριφέρεια

Την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη επισκέφτηκαν σήμερα στο γραφείο της, ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Φο...


Την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη επισκέφτηκαν σήμερα στο γραφείο της, ο δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Φορτούνας, εκπρόσωποι του Συνεταιρισμού ΠΕΤΡΑ ΠΡΟΠΑΝ Καλαμακίου και εκπρόσωποι λατόμων Νεοχωρίου και Συκής με σκοπό την παρέμβαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για εξεύρεση λύσης στο χρόνιο πρόβλημα των λατομείων σχιστολιθικών  πλακών των περιοχών αυτών, που σχετίζεται με τη λήξη της ισχύος των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων, όπως η κείμενη νομοθεσία επιβάλει και την υπό εξέλιξη σύσταση συνεταιρισμών. Συγκεκριμένα συζητήθηκε η δυνατότητα αποκομιδής των ήδη εξορυγμένων υλικών που παραμένουν στο χώρο των λατομείων και ζητήθηκε η σχετική παρέμβαση της Περιφέρειας για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Φορτούνας δήλωσε ότι ο Δήμος στο πλαίσιο άσκησης περιβαλλοντικής και κοινωνικής πολιτικής θα ζητήσει την άδεια από την Περιφέρεια για έγκριση εργασιών αποκομιδής των συσσωρευμένων εξορυχθέντων υλικών από το χώρο των δημοτικών λατομείων.
Η Αντιπεριφερειάρχης τόνισε μεταξύ άλλων, πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός θα ανταποκριθούν άμεσα στο αίτημα και θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων των υπηρεσιών, ώστε να καταστεί δυνατή η αποκομιδή των εξορυχθέντων υλικών.
«Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία από τα αρμόδια Υπουργεία η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα παρέμβει για να δώσει άμεση λύση στο πρόβλημα. Προτεραιότητα για μας είναι να βρισκόμαστε δίπλα στους πολίτες και να είμαστε αρωγοί στις προσπάθειές τους, δίνοντας λύση στο βιοποριστικό πρόβλημα των κατοίκων των περιοχών που αποκλειστικά ασχολούνται με την εκμετάλλευση των λατομείων» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Κολυνδρίνη

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 2513548517963656232

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item