Επιβεβαίωση του TheNewspaper.gr: Ο Μπέος κατέθεση μήνυση σε συμβούλους των μειοψηφιών

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Αχ. Μπέος καταθέτοντας μήνυση για  συκοφαντική δυσφήμιση, απλή και δια του Τύπου, ψευδορκία και ψευδή καταμήν...


Στην αντεπίθεση πέρασε ο Αχ. Μπέος καταθέτοντας μήνυση για  συκοφαντική δυσφήμιση, απλή και δια του Τύπου, ψευδορκία και ψευδή καταμήνυση στο Πρωτοδικείο Βόλου, εναντίον του Ιάσονα Αποστολάκη που είχε  υποβάλει εναντίον του μήνυση για αντιποίηση αρχής. Σημειώνεται ότι στη μήνυσή του ο  κ. Αποστολάκης είχε συμπεριλάβει ως μάρτυρες τους υπόλοιπους πέντε ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους από την παράταξη «Δρόμοι Συνεργασίας», τους τέσσερις από την παράταξη «Επιλογή Ευθύνης» και τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Ν. Κανελή. Επιπλέον ο Αχ. Μπέος επισήμανε ότι μόλις οι δικηγόροι σταματήσουν την αποχή από τα καθήκοντά τους θα υποβάλλει και αγωγή διεκδικώντας ένα σεβαστό ποσό, που αν δικαιωθεί θα το διαθέσει για τις ανάγκες του δήμου.
Σε δηλώσεις του μετά την κατάθεση της μήνυσης ο Αχ. Μπέος τόνισε: : «Η μήνυση μου αφορά τη μήνυση που κατέθεσαν ένα τσούρμο που το παίζουν πολιτικοί. Είναι μήνυση κατά του συστήματος διαπλοκής που δρα  και λυμαίνεται τα τελευταία χρόνια την πόλη. Θα πρέπει να καταλάβουν αυτοί οι κύριοι, από τον μικρό Ιάσονα (Ιάσονας Αποστολάκης) και όλους τους Λάκηδες ότι η δικαιοσύνη δεν είναι όπως αυτή νομίζουν. Υπάρχουν δικαστές με ήθος και ακεραιότητα και αυτοί θα κριθούν από τέτοιους δικαστές. Αυτό το συστηματάκι που έλεγχε τα πράγματα στην πόλη και λυσσαλέα προσπαθεί να κρατηθεί γιατί έχει χάσει τα προνόμιά του θα τελειώσει σύντομα. Αρκετό κακό έκαναν στην πόλη. Ο κόσμος θα κρίνει και κόντρα στη βούληση των πολιτών δε μπορεί να πάει κανένας. Οφείλουν να σεβαστούν την επιλογή του κόσμου».
Η μήνυση
Στη μήνυση του, μεταξύ άλλων, ο κ. Μπέος επισημαίνει ότι ο δημοτικός σύμβουλος, που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ αν και γνώριζε ότι χρησιμοποιεί ψευδή και συκοφαντικά στοιχεία προσπάθησε να τον βλάψει με δόλο, καθώς τα δήθεν αυτά στοιχεία δεν είναι τίποτα άλλο παρά  συνεντεύξεις τύπου και δημόσιες δηλώσεις – ανακοινώσεις – σχόλια, «που συνιστούν συκοφαντικές δυσφημιστικές αναφορές, τις οποίες υιοθέτησε και εμφάνισε ως πραγματικά γεγονότα»
Στη μήνυσή του ο κ. Μπέος υπογραμμίζει ακόμη ότι ο Ιάσων Αποστολάκης  χρησιμοποίησε στη δική του μήνυση όλες αυτές τια αναφορές, παρόλο που εδράζονται στο μεγαλύτερο μέρος τους σε δηλώσεις αντιπολιτευόμενων προς εμένα και την σημερινή δημοτική αρχή του Δήμου Βόλου πολιτικών προσώπων, καθώς και σε σχόλια, παραπομπές και άρθρα κατά βάση αντιπολιτευόμενων προς εμένα και την δημοτική αρχή του Δήμου Βόλου Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, δημοσιογράφων και ιδιοκτητών Μ.Μ.Ε.»
Στη μήνυση του κ. Μπέου γίνεται εκτενής αναφορά στα θέματα της τοποθέτησης σε αργία, με βάση την πάγια νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας , αλλά και τις νομικές διατάξεις που στοιχειοθετούν την αντιποίηση αρχής.
Καταλήγοντας δε επισημαίνει χαρακτηριστικά: «Επειδή από το χρόνο θέσης μου σε προσωρινή αργία δεν έχω προβεί σε καμία ενέργεια που να αντιστοιχεί στα καθήκοντα του Δημάρχου Βόλου, όπως αυτά οριοθετούνται στις προαναφερόμενες διατάξεις και η όποια αναφορά μου συναρτάται άμεσα με την πολιτική μου θέση ότι ο τίτλος (και όχι οι αρμοδιότητες) του Δημάρχου απονέμεται με την ψήφο των πολιτών, ως το βασικό χαρακτηριστικό του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.
Επειδή ο εγκαλούμενος ενήργησε με δόλο κατά την διάπραξη των ανωτέρω πράξεων οι οποίες είναι παράνομες  και αξιόποινες και διώκονται και τιμωρούνται  από το νόμο.
Για τους  λόγους αυτούς εγκαλώ και ζητώ την ποινική δίωξη και τιμωρία του ανωτέρω εγκαλουμένου…»

Related

Sticky 2883564403705649797

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item