Στο Βόλο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για την 1η Πανθεσσαλική Ιερατική Σύναξη

Στην περιοχή της Μαγνησίας θα βρίσκεται την Κυριακή 22 και τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερ...


Στην περιοχή της Μαγνησίας θα βρίσκεται την Κυριακή 22 και τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016 ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος , στο πλαίσιο της 1ης Πανθεσσαλικής Ιερατικής Σύναξης, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 23 Μαΐου, στο Συνεδριακό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος. Στην 1η Πανθεσσαλική Ιερατική Σύναξη θα συμμετάσχουν 350 περίπου κληρικοί από όλες τις Μητροπόλεις της Θεσσαλίας.
Στο μεταξύ , την Κυριακή 22 Μαΐου , Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Βελεστίνο , με αφορμή την 40η επέτειο του Συλλόγου Περιβολιωτών Νομού Μαγνησίας.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα της επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου έχει ως εξής:
Α. Την Κυριακή 22/5, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Βελεστίνου.
Ο κ. Ιερώνυμος θα αφιχθεί στις 7.00 μ.μ. και θα γίνει επισήμως δεκτός από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, επικεφαλής του ιερού Κλήρου και του λαού. Θα ακολουθήσει Μέγας Πολυαρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου, τον οποίο θα πλαισιώσουν οι Σεβ. Μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός.Στη διάρκεια του Εσπερινού τον Μακαριώτατο θα προσφωνήσουν ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτριος Νασίκας, ενώ θα αντιφωνήσει ο κ. Ιερώνυμος.
Μετά το πέρας του Εσπερινού, στο προαύλιο του Ναού, θα λάβουν χώρα πολιτιστικές εκδηλώσεις, με τίτλο «Παραδοσιακές γεύσεις και μουσική από τον τόπο καταγωγής μας», εξ αφορμής της συμπλήρωσης σαράντα χρόνων πορείας και δράσης στον Πολιτισμό και στην Παράδοση του Συλλόγου Περιβολιωτών Νομού Μαγνησίας. Οι εκδηλώσεις είναι ενταγμένες στο πλαίσιο των ετήσιων δράσεων, με τίτλο «Μάγνητες και ο πολιτισμός των γεύσεων», που διοργανώνει ο Φορέας Πολιτισμού «Μαγνήτων Κιβωτός, για την διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος».
Β. Την Δευτέρα 23/5 στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας
Ο Μακ. Αρχιεπίσκοπος θα ευλογήσει την 1η Πανθεσσαλική Ιερατική Σύναξη, που θα ξεκινήσει στις 10.00 π.μ., με τη συμμετοχή Κληρικών από όλες τις Θεσσαλικές Μητροπόλεις, με επικεφαλής τους Σεβ. Μητροπολίτες Σταγών & Μετεώρων κ. Σεραφείμ, Λαρίσης & Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο, Ελασσώνος κ. Χαρίτωνα, Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο, Τρίκκης & Σταγών κ. Χρυσόστομο και Δημητριάδος & Αλμυρού κ. Ιγνάτιο.
Το γενικό θέμα της Συνάξεως θα είναι: «Ο Ορθόδοξος Κληρικός: ποιμένας και λειτουργός στο σύγχρονο κόσμο».
 Ο Μακαριώτατος θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών της Συνάξεως, κατά την οποία θα ομιλήσουν ο Πρωτ. Αδαμάντιος Αυγουστίδης, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος και Γενικός Δ/ντής του Ιδρύματος Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και Αν. Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής Αθηνών και ο Πρωτ. Βασίλειος Καλλιακμάνης, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 8077632995272317494

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item