Ομάδα 6: «Η δημοτική αρχή λειτουργεί βλαπτικά για το δήμο»

Ιδιαίτερα βλαπτικό για τη λειτουργία του Δήμου χαρακτηρίζουν έξι δημοτικοί σύμβουλοι, τον τρόπο που λειτουργεί η Δημοτική Αρχή Βόλου η...


Ιδιαίτερα βλαπτικό για τη λειτουργία του Δήμου χαρακτηρίζουν έξι δημοτικοί σύμβουλοι, τον τρόπο που λειτουργεί η Δημοτική Αρχή Βόλου η οποία ανάλογα «με τις ορέξεις της» προχωρά σε αλλαγές προϊσταμένων, διευθυντών, προκαλώντας εργασιακή ανασφάλεια στο σύνολο των εργαζομένων του δήμου και μηδενίζοντας προσφορές και προσωπικότητες.
Αυτά επισημαίνουν μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή τους οι έξη ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι Βόλου, Ελένη Ανδρέου Μεικοπούλου, Ιάσων Αποστολάκης, Κώστας Γαργάλας, Ματθαίος Δραμητινός, Φωτεινή Κοκκινάκη και Γ. Μολοχίδης, με αφορμή τις αλλαγές διευθυντικών στελεχών στη ΔΕΥΑΜΒ.
Η ανακοίνωση
Είναι καιρός που η Δημοτική Αρχή Βόλου έχει ανατρέψει όλους τους κανόνες διοίκησης και έχει εγκαθιδρύσει ένα νέο καθεστώς.  Αυτό, στον χώρο εργασίας του Δήμου, χαρακτηρίζεται αφενός από τη διαίρεση ανάμεσα στους εργαζόμενους με άμεση επίδραση ως προς την υπηρεσία προς τον Δημότη αφετέρου από  μια βαθύτερη  εργασιακή ανασφάλεια στο σύνολο των εργαζομένων που στελεχώνουν τις υπηρεσίες του Δήμου μας. Με άλλα λόγια ένα καθεστώς εργασιακής  αναστάτωσης και  «θολούρας»  όπου δεν υπάρχουν δικαιώματα, παρακάμπτονται νόμοι  και φυσικά  δεν υπάρχει λογική διαχείρισης αφού όλα κινούνται γύρω από τις εκάστοτε ορέξεις  των «αφεντικών» του Δήμου, καθώς  αρέσκονται και σε φρασεολογία αυτού του τύπου .
Για όσους λοιπόν από τους εργαζόμενους , επιστήμονες ή όχι δεν υπάρχει διαφορά, κατατάσσονται στη κατηγορία των μη «συνεργάσιμων» υπάρχει και το ψυγείο μηδενίζοντας φυσικά προσφορές και προσωπικότητες. Δεν είναι η πρώτη φορά φυσικά που η Δημοτική Αρχή Βόλου, με εντελώς ανορθολογικό τρόπο και με κριτήρια απολύτως  ωφελιμιστικά  για εκείνη, παρεμβαίνει αλλάζοντας διευθυντές, προϊσταμένους, επιστήμονες ή εργαζόμενους διαφόρων βαθμίδων, μετακινώντας τους σε διάφορα πεδία εργασίας που δεν έχουν σχέση με το γνωστικό τους αντικείμενο. Αυτό έχει καταντήσει σύνηθες και φυσικά εξαιρετικά βλαπτικό για τη λειτουργία του Δήμου . Έχει ήδη εμφανισθεί  εδώ και καιρό  και στις υπηρεσίες του Δήμου και στους Οργανισμούς του. Πρόθεσή μας  και ρόλος μας δεν είναι ούτε να υποτιμήσουμε κάποιον από τα στελέχη που τώρα ορίστηκαν σε θέσεις ευθύνης ούτε και να υπερτιμήσουμε κάποιο από τα αντικατασταθέντα. Όμως είναι υποχρέωσή μας να καταδείξουμε την αφερεγγυότητα και τη μικροψυχία των ανθρώπων που έχουν αναλάβει τη διοίκηση της πόλης μας. Αφερεγγυότητα γιατί ποτέ δεν έχει τεκμηριώσει με λογικό και επιστημονικό τρόπο την όποια επιλογή της  για τις διάφορες εσωτερικές αλλαγές  και μετακινήσεις στο εσωτερικό του Δήμου και μικροψυχία γιατί εκλαμβάνει τη διαφορετική άποψη ως εχθρική ,προς εκείνη, στάση και άρα τιμωρητέα. Να θυμηθούμε εδώ τη λυσσώδη προσπάθεια που έγινε και προφανώς απέτυχε αλλά δεν ξεχάστηκε ,για αλλαγή του ΟΕΥ  του Δήμου και των αντίστοιχων στους Οργανισμούς ή επιχειρήσεις του όπως και στις προσπάθειες αλλαγής των καταστατικών ως προς τους σκοπούς και τη διοίκησή τους (βλέπε ΑΝΕΒΟ κ.λπ.). Είναι γνωστή επίσης και απαράδεκτη  η υιοθετημένη από τη Δημοτική Αρχή  τακτική των μηνύσεων κατά πάντων, όσων βέβαια δεν είναι αρεστοί και κατά σύμπτωση έχουν και το δίκιο με το μέρος τους .
Από τη πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της  η Δημοτική Αρχή συμπεριφέρεται ως η πόλη να είναι ιδιοκτησία της ή ακόμη χειρότερα συμπεριφέρεται ως η «νέα τάξη πραγμάτων», με ότι αρνητικά πολιτικά συναισθήματα γεννά αυτό, κάνοντας το Δημαρχείο αρχηγείο των δυνάμεών της και απαγορευμένο τόπο για τους «ανεπιθύμητους». Είναι σε όλους γνωστός  ο εξοστρακισμός των δημοσιογράφων από τον, επί πολλά έτη, χώρο που τους είχε διατεθεί για τη κάλυψη των  γεγονότων του Δήμου στον πρώτο όροφο του Δημαρχείου .
Όμως πίσω από τη πολιτική απόφαση της αποδιοργάνωσης των υπηρεσιών κρύβεται κατά την άποψή μας ο πραγματικός στόχος της . Η αποδιοργάνωση του Δήμου, η απαξίωση των υπηρεσιών του και η εν τέλει έμμεση ιδιωτικοποίηση τους. Τα παραδείγματα είναι πολλά και καταδεικτικά. Πλήθος τεχνικών συμβούλων( λες και στον Δήμο δεν υπάρχουν εξαιρετικά στελέχη με βαρείς τίτλους σπουδών) , εταιρείες που αναλαμβάνουν δραστηριότητες του Δήμου (με προσχηματική αιτιολογία  σε πάμπολλες περιπτώσεις την έλλειψη προσωπικού), υπηρεσίες που εκχωρούνται σε ιδιώτες (το τύπωμα των λογαριασμών της ΔΕΥΑΜΒ ανατέθηκε σε ιδιώτη τη στιγμή που υπάρχει πλήρης τεχνικός εξοπλισμός), στελέχη με εξαιρετικούς τίτλους σπουδών  που μετατίθενται σε θέσεις με γνωστικό αντικείμενο που δεν το κατέχουν  και πάμπολλα άλλα παραδείγματα.
Και θα αναρωτηθεί  κάποιος ανυποψίαστος και καλοπροαίρετος  Δημότης. Ο ρόλος της ποιος θα είναι και τι έχει να κερδίσει μ’ αυτό;
Ε αυτή την απάντηση ας τη δώσει ο ίδιος αφού ενημερωθεί πρώτα, όπως του πρέπει  και υποχρεούται,  για το τι συμβαίνει στη πόλη κάθε μέρα ,από το πρωί έως και το βράδυ. Γιατί στο τέλος τέλος  αυτός  ο ίδιος είναι ο Δήμος Βόλου και χωρίς αυτόν ο Δήμος δεν υπάρχει»

Related

Sticky 4399098304295135824

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item