Συνέχεια της αποχής έως 6 Ιουνίου αποφάσισαν οι δικηγόροι

Μέχρι τις έξη Ιουνίου συνεχίζουν την αποχή από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι της Μαγνησίας, με το διευρυμένο όμως πλαίσιο αδειών, σύμ...


Μέχρι τις έξη Ιουνίου συνεχίζουν την αποχή από τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι της Μαγνησίας, με το διευρυμένο όμως πλαίσιο αδειών, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε σήμερα η γενική τους συνέλευση και μετά από μυστική ψηφοφορία.
Ειδικότερασε σύνολο 567 εγγεγραμμένων μελών ψήφισαν 322 μέλη. Στην ψηφοφορία με το ερώτημα συνέχιση της αποχής μέχρι τις 6-6-2016 ή αναστολή από 2-6-2016, υπέρ της συνέχισης της αποχής ψήφισαν 259 μέλη και υπέρ της αναστολής της αποχής από 2-6-2016 58 μέλη, ενώ υπήρξαν και πέντε λευκά ψηφοδέλτια
Στην ψηφοφορία με ερώτημα το πλαίσιο της αποχής, δηλαδή το διευρυμένο πλαίσιο της Ολομέλειας και της Συντονιστικής Επιτροπής της 24-5-2016 ή το ισχύον αυστηρό πλαίσιο αδειών, υπέρ του διευρυμένου πλαισίου ψήφισαν 169 μέλη και υπέρ του αυστηρού πλαισίου ψήφισαν 138  μέλη, ενώ καταγράφηκαν και 15 λευκά ψηφοδέλτια.
Διευκρινίζεται ότι σύμφωνα με το πλαίσιο που αποφάσισε η Ολομέλεια της 12ης Μαΐου 2016 και επανέλαβε η Συντονιστική Επιτροπή της 24ης Μαΐου 2016:

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ
Όταν πρόκειται για:
 1. Παραγραφές – Προθεσμίες
 Για τις ποινικές υποθέσεις: 
  • Αυτόφωρα (κρατούμενοι)
  • Κρατούμενοι (προσωρινώς ή κατόπιν καταδικαστικής απόφασης)  
  • στα Πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι όταν έχει συμπληρωθεί από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως εξαετία σε α’ βαθμό και επταετία σε β’ βαθμό.
ΔΕΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΑ
Όταν πρόκειται για:
 1. Καταθέσεις ενδίκων βοηθημάτων και μέσων σε όλες τις διαδικασίες (πολιτικά και διοικητικά), καθώς επίσης και αγωγών, συμπεριλαμβανομένων των υπερχρεωμένων, ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΝΕΟ  ΚΠολΔ) και  ΕΚΤΟΣ Διαταγών Πληρωμής. 
        Η διαταγή απόδοσης μισθίου είναι εντός πλαισίου ακόμη και με σώρευση καταβολής μισθωμάτων.
 1. Συζήτηση προσωρινών διαταγών και αιτήσεων αναστολών (Πολιτικά και Διοικητικά Δικαστήρια), συμπεριλαμβανομένων των αναστολών πλειστηριασμών. ΠΡΟΣΟΧΗ: Ασφαλιστικά μέτρα συζητούνται ΜΟΝΟ εφόσον έχει εκδοθεί προσωρινή διαταγή.
 1. Αντιρρήσεις (Διοικητικά) 
 1. Κατάθεση προτάσεων (20ήμερο και 100 ημέρες)
 1. Προσθήκες
 1. Εξώδικα και επιδόσεις αποφάσεων (ΜΟΝΟ ΠΡΟΣ ΓΝΩΣΙΝ και για τις νόμιμες συνέπειες)
 1. Κλήσεις – Προσδιορισμοί

Αναβολές:
Για την διευκόλυνση όλων κατά τη διάρκεια της αποχής θα επιτρέπεται στους συναδέλφους η παράσταση ενώπιον των δικαστηρίων για την υποβολή αιτήματος αναβολής, με την υποχρέωση – στην περίπτωση μη παράστασης της πλευράς του αντιδίκου – να προβαίνουν αμελλητί και με κάθε πρόσφορο μέσο στην ενημέρωση του συναδέλφου που εκπροσωπεί την πλευρά του αντιδίκου για την ημερομηνία της νέας δικασίμου.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 2255139230826378511

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item