Γέφυρα αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες των Θερμοπυλών

Γέφυρα αλληλεγγύης έστησαν μέλη της Πρωτοβουλίας για τους πρόσφυγες από Βόλο και Πήλιο, μεταξύ των οποίων και η ΕΡΤ Βόλου, για τους 400...


Γέφυρα αλληλεγγύης έστησαν μέλη της Πρωτοβουλίας για τους πρόσφυγες από Βόλο και Πήλιο, μεταξύ των οποίων και η ΕΡΤ Βόλου, για τους 400 περίπου πρόσφυγες που φιλοξενούνται σε δύο ξενοδοχεία στις Θερμοπύλες. Χθες το πρωί, μία αποστολή 16 ατόμων επισκέφθηκε τους πρόσφυγες και τους παρέδωσε τρόφιμα, φάρμακα, ρούχα, παπούτσια είδη υγιεινής που είχαν συγκεντρώσει, αλλά και φρέσκα λαχανικά, φυτώρια και σπόρους για να δημιουργήσουν το δικό τους κήπο.
DSC03831
Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου το μέλος της Πρωτοβουλίας Αλέξης Σαλιαρέλης, ο δίαυλος επικοινωνίας είχε στηθεί το προηγούμενο χρονικό διάστημα και πλέον παραμένει ανοιχτός για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες τους στο μέτρο του δυνατού. «Στόχος μας είναι να δημιουργηθεί ένας κήπος για να καταναλώνουν φρέσκα λαχανικά, καθώς κάποιοι από αυτούς άρχισαν να παρουσιάζουν συμπτώματα σκορβούτου. Το έδαφος εκεί δεν προσφέρεται για καλλιέργεια, λόγω των πηγών με θειάφι. Εμείς τους πήγαμε γλάστρες, χώμα, σπόρους και φυτώρια και ελπίζουμε να βρεθεί λίγο πιο μακριά κάποιος κτηματίας να παραχωρήσει ένα μικρό κομμάτι γης για να δημιουργήσουν το δικό τους λαχανόκηπο».
DSC03840
Οι ομάδες των εθελοντών από το Βόλο και τη Λαμία αλλά και οι ίδιοι οι πρόσφυγες, καθάρισαν και έκοψαν τα λαχανικά και έστησαν μπουφέ, αφού προηγουμένως είχαν φυτέψει τους σπόρους στις γλάστρες. Επιπλέον φρόντισαν και για την διανομή των υπολοίπων πραγμάτων. Σημειώνεται ότι μεταξύ των φαρμάκων υπήρχαν και φάρμακα για τις καταπολέμηση της ψείρας, καθώς πολλοί και κυρίως παιδιά έχουν προσβληθεί. Στα παιδιά μοιράστηκαν παιχνίδια και γραφική ύλη, καθώς ήδη είχε στείλει λίστα με τις ανάγκες τους ο δάσκαλος, ενώ η δασκάλα των μικρότερων παιδιών ζήτησε να συμμετέχουν σε επόμενη αποστολή και ομάδες δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά. « Η αγάπη, η ζεστασιά, η ευγνωμοσύνη που εισπράξαμε ήταν πολύ μεγάλη» δήλωσε ο κ. Σαλιαρέλης και τόνισε ότι οι αποστολές θα συνεχιστούν, καθώς υπάρχει πλέον ο ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας με τους πρόσφυγες στις Θερμοπύλες.
DSC03846
Όλοι τάχθηκαν υπέρ ενός ενιαίου ψηφίσματος με αιτήματα να σταματήσει ο πόλεμος, παγκόσμια ειρήνη, ανοιχτά σύνορα, ανοιχτές αυτοδιαχειριζόμενες δομές φιλοξενίας, πολιτικό άσυλο και ελεύθερη διαμονή για όσο χρειαστεί, τα χρήματα που δίνονται για τους πρόσφυγες να καταλήγουν για τις ανάγκες τους και όχι για διάφορες ΜΚΟ.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 239524821809788165

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item