Φοιτητές ξένων χωρών στο δήμο για πρακτική άσκηση

Την ένταξή του στον κόμβο πρακτικής εξάσκησης   «Άτλας»  θα επιδιώξει ο Δήμος Βόλου για να υποδεχθεί φέτος το καλοκαίρι φοιτητές Ελλην...


Την ένταξή του στον κόμβο πρακτικής εξάσκησης «Άτλας» θα επιδιώξει ο Δήμος Βόλου για να υποδεχθεί φέτος το καλοκαίρι φοιτητές Ελληνικών και Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων, ώστε να κάνουν την πρακτική τους άσκηση στις υπηρεσίες του. Σημειώνεται ότι ο «Ατλας» είναι μία διαδικτυακή υπηρεσία η οποία διασυνδέει τους φορείς που παρέχουν θέσεις πρακτικής άσκησης με όλα τα ακαδημαϊκά Ιδρύματα της επικράτειας, δημιουργώντας μία ενιαία βάση θέσεων πρακτικής άσκησης και χρηματοδοτείται μέσω του ΕΣΠΑ.
Την προοπτική ένταξης του δήμου στον κόμβο συζήτησαν σήμερα η αντιδήμαρχος Παιδείας Γεωργία Μποντού-Τοκαλή με τον εκπρόσωπο του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Π.Θ.) που συμμετέχει στο πρόγραμμα, Ισίδωρο Παππά. Είναι το πρώτο με το οποίο είχε επαφή ο Δήμος Βόλου, ενώ συζητήσεις αναμένεται να γίνουν και με άλλα τμήματα του Π.Θ., που επίσης συμμετέχουν, όπως και άλλα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Ελλάδας, της Κύπρου και της Ευρώπης.
«Η πρακτική εξάσκηση γίνεται στο διάστημα Ιούνιος – Σεπτέμβριος και ο Δήμος Βόλου με απόφαση του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα», δήλωσε η αντιδήμαρχος Παιδείας. Όπως εξήγησε, οι υπηρεσίες πρόκειται να δηλώσουν τον αριθμό φοιτητών που επιθυμούν για να κάνουν πρακτική εξάσκηση και στη συνέχεια ο Δήμος θα προχωρήσει σε εκδήλωση ενδιαφέροντος για το σκοπό αυτό.

Related

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 890126594953269533

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item