Στον Βόλο ο Υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας

Παρουσία του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Θοδωρή Δρίτσα και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής ...


Παρουσία του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Θοδωρή Δρίτσα και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχου Σταμάτιου Ράπτη και με τη συμμετοχή της φημισμένης Μπάντας του Λιμενικού, θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα 30 Μαΐου, η πανηγυρική έναρξη των φετινών εκδηλώσεων «Ναυτική Εβδομάδα στο Βόλο 2016».
Τον Υπουργό και τον Αρχηγό του Λ.Σ. θα συνοδεύουν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Γιάννης Θεοτοκάς, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων κ. Χρήστος Λαμπρίδης, και Α’ Υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης.
Επίσης, έχουν κληθεί από τους συνδιοργανωτές ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός, η Αντιπεριφερειάρχης κ. Δ. Κολυνδρίνη, οι βουλευτές του Νομού, εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο πρόεδρος των Ναυτικών Πρακτόρων και άλλοι εκπρόσωποι φορέων της Μαγνησίας.
Μετά την επιτυχία της διοργάνωσης του 2015, φέτος η «Ναυτική Εβδομάδα» θα πραγματοποιηθεί από την 30η Μαΐου έως 5 Ιουνίου 2016, διοργανώνεται από τον φορέα πολιτισμού «Μαγνήτων Κιβωτός» και θα συνδιοργανωθεί με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, Περιφερειακές Ενότητες Μαγνησίας και Σποράδων, τον Δήμο Βόλου, την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου και τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου (Ο.Λ.Β.). Θα συμμετέχουν πολλοί φορείς και Σύλλογοι του Βόλου και θα περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων κοινωνικών φορέων, ναυταθλητικών σωματείων, χορευτικών συγκροτημάτων, χορωδιών κ.ά.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην παραλία του Βόλου, στον χώρο μπροστά από τον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, για να έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης όλοι οι πολίτες.
Επί πλέον, όπως είχε προαναγγείλει από την περσινή διοργάνωση, οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν δωρεάν και τον «Περίπλου του Παγασητικού», συνοδεία μουσικής, με το «SKIATHOSEXREES».
Η σημαντικότερη αναφορά στον φετινό εορτασμό, είναι η απόφαση της Μητρόπολης να τιμήσει το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή για την καίρια συμβολή του στην διαχείριση της προσφυγικής κρίσης των τελευταίων ετών, αλλά και για τη διαχρονική προσφορά του στην περιβαλλοντική προστασία των ακτών και των θαλασσών της χώρας.
Επιλέχθηκε να τιμηθεί το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή αναγνωρίζοντας την προσφορά του Σώματος σε μια κρίση - όχι τοπική, όχι ελληνική, αλλά πανευρωπαϊκή, ίσως και παγκόσμια - στην διαχείριση της οποίας άνθρωποι, σαν τα στελέχη του Λιμενικού, δίνουν καθημερινά μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Εξαιρετικά σημαντικός είναι και ο αριθμός των διασώσεων μεταναστών και προσφύγων που έχει πετύχει μέχρι σήμερα στο Αιγαίο το Λιμενικό Σώμα. Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος με την ίδια αμείωτη ένταση με την οποία αγωνίζονται για να μην χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα, με την ίδια ένταση επιδιώκουν την σύλληψη των διακινητών των ανθρώπων.
Αξίζει να αναφερθεί επίσης η αποκάλυψη δημόσιας τοιχογραφίας της URBANACT στο Λιμάνι του Βόλου. Ξεχωριστή αναφορά είναι η επίδειξη-  παρουσίαση της πρώτης επίσημης προσπάθειας από Έλληνα αθλητή, τον Χρόνη Χλίτσιο, να ξεπεράσει τα 10 λεπτά άπνοιας! Και το σημαντικότερο θα είναι ότι το συγκεκριμένο γεγονός θα αποτελέσει ένα βασικό προβάδισμα εν όψη της μεγάλης προσπάθειας κατάρριψης του παγκοσμίου ρεκόρ στο τέλος του καλοκαιριού.
Η «Μαγνήτων Κιβωτός» καλεί τους πολίτες και τους τοπικούς φορείς να αγκαλιάσουν και αυτή την προσπάθειά της, με τη συμμετοχή όλων κατά το δυνατόν στις διάφορες δράσεις, καταδεικνύοντας έτσι και την αναγκαιότητα να καθιερωθεί η νέα «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο». Δεκτή θα είναι και κάθε ιδέα, πρόταση ή παρατήρηση που θα συμβάλει στη μελλοντική βελτίωση του θεσμού.
Το πρόγραμμα της έναρξης, την Δευτέρα 30 Μαΐου, περιλαμβάνει:
19.30: Λιμεναρχείο Βόλου – Χώρος Στάθμευσης αυτοκινήτων.
Αποκάλυψη δημόσιας τοιχογραφίας της "Urbanact".
Διάρκεια υλοποίησης της τοιχογραφίας με ελεύθερη παρακολούθηση από το κοινό. 25-30 Μαΐου: Συμμετείχαν οι καλλιτέχνες Kez, Same84 & Sive.
20.30: Παραλία Βόλου – Χώρος έμπροσθεν Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.
•          Αγιασμός από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο.
•          Εισαγωγική ομιλία του διοργανωτή φορέα.
•          Χαιρετισμός Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κυρίου Θοδωρή Δρίτσα - Κήρυξη έναρξης εκδηλώσεων.
•          Συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου.
•          Απονομή του «Χρυσού Σταυρού» της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού στο ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ
•          Παραλαβή του «Χρυσού Σταυρού» της Ι.Μ.Δ. από τον Αρχηγό του Σώματος, Αντιναύαρχο (Λ.Σ.) Σταμάτιο Ράπτη
•          Συναυλία της Μπάντας του Λιμενικού Σώματος

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 4854552757057169460

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item