Συγκέντρωση της ΕΑΑΚ έξω από τον χώρο της Συνόδου Πρυτάνεων

Συγκέντρωση  έξω από την κεντρική είσοδο του ξενοδοχείου Valis στην Αγριά Βόλου, όπου πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος των Πρυτάνεων, πραγμα...


Συγκέντρωση  έξω από την κεντρική είσοδο του ξενοδοχείου Valis στην Αγριά Βόλου, όπου πραγματοποιήθηκε η Σύνοδος των Πρυτάνεων, πραγματοποίησαν γύρω στις 4 το απόγευμα, μέλη της Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης Βόλου (ΕΑΑΚ). Σκοπός των συγκεντρωθέντων ήταν να συναντήσουν την αναπληρώτρια υπουργό Παιδείας, κ. Σία Αναγνωστοπούλου, καθώς, σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, η συνάντηση της υπουργού με τους πρυτάνεις, επρόκειτο να γίνει ακριβώς αυτή την ώρα (στις 4 μ.μ.).
Τελικά, το πρόγραμμα άλλαξε αιφνιδίως, και η υπουργός αναχώρησε για την Αθήνα, στις 2 μ.μ., καθώς – όπως ειπώθηκε – έπρεπε να μεταβεί στη Βουλή.
Στο χώρο περιμετρικά του ξενοδοχείου πάντως, υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη, η οποία παρέμεινε και μετά την αναχώρηση της υπουργού.
Τα μέλη του ΕΑΑΚ παρέμειναν στην είσοδο του ξενοδοχείου για 40 περίπου λεπτά, έχοντας αναρτήσει πανώ που έγραφε «Έξω η κυβέρνηση και τα τσιράκια της από το Πανεπιστήμιο! Παιδεία για τις ανάγκες της νέας γενιά».
Σε δηλώσεις της, το μέλος της ΕΑΑΚ – Αντικαπιταλιστική Συλλογικότητα στα Πανεπιστήμια, Αντιγόνη Σαρηπανίδου, τόνισε ότι η αναπληρώτρια υπουργός ήρθε σήμερα στο Βόλο, προκειμένου, μαζί με τους πρυτάνεις, να επιβάλει – στην ουσία – τις επιταγές της Ε.Ε. για την Παιδεία, που είναι η επιχειρηματικοποίησή της για τις ανάγκες του κεφαλαίου και όχι της νεολαίας.
«Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να περάσει ένα πολυνομοσχέδιο το οποίο θα σημάνει στην ουσία τη διάλυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, μια παιδεία για την οποία έχει παλέψει το φοιτητικό κίνημα εδώ και πάρα πολλά χρόνια για να την κατακτήσει, δεν είναι χάρισμα καμιά κυβέρνησης» τόνισε το μέλος της ΕΑΑΚ, προσθέτοντας πως οι φοιτητές θα επιχειρήσουν να μπλοκάρουν την εφαρμογή του, βάζοντας μπροστά τις ανάγκες μας για δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους, χωρίς δίδακτρα, για μια παιδεία που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της νεολαίας και όχι της αγοράς.

Related

Sticky 9172100747689364075

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item