Νερό λάσπη πίνουν οι Βολιώτες - Τι ισχυρίζεται η ΔΕΥΑΜΒ

Θολό νερό έτρεχε σήμερα από τις βρύσες του Βόλου, ιδιαίτερα κατά τις πρωινές ώρες, ωστόσο, σταδιακά, το φαινόμενο άρχισε να εξαλείφετα...


Θολό νερό έτρεχε σήμερα από τις βρύσες του Βόλου, ιδιαίτερα κατά τις πρωινές ώρες, ωστόσο, σταδιακά, το φαινόμενο άρχισε να εξαλείφεται. Η ΔΕΥΑΜΒ διευκρινίζει πάντως, ότι πρόκειται για ένα απολύτως συγκυριακό φαινόμενο, χωρίς καμία επίπτωση στην δημόσια υγεία και στην καταλληλότητα του νερού, το οποίο οφείλεται στις έντονες βροχοπτώσεις που προηγήθηκαν.
Συγκεκριμένα, όπως συμβαίνει πάντα, ιδιαίτερα την καλοκαιρινή περίοδο, με ανάλογα καιρικά φαινόμενα, τα υπόγεια νερά των πηγών, όπως της Καλιακούδας, ανεβαίνουν με μεγάλη ταχύτητα παρασύροντας λεπτά σωματίδια χώματος που προσδίδουν τη θολότητα αυτή , που – σημειωτέον -δεν έχει απολύτως καμία σχέση με μικροβιακή επιβάρυνση ή παρουσία ξένων σωμάτων στο δίκτυο ύδρευσης.
Σύμφωνα με τη ΔΕΥΑΜΒ, η θολότητα υπό αυτές τις συνθήκες είναι αντίθετα μια απόδειξη ότι το νερό με το οποίο αυτή την περίοδο υδροδοτείται ο Βόλος είναι στο μεγαλύτερο μέρος του πηγαίο (60%).
Χαρακτηριστικά σημειώνεται ότι ενώ η απόδοση των πηγών του Σαρακηνού ήταν την περασμένη εβδομάδα 580 κυβικά μέτρα ανά ώρα, χθες, τις βραδινές ώρες, με τις βροχοπτώσεις αυξήθηκε στα 700 κυβικά μέτρα ανά ώρα.
Τέλος, σχετικά με κάποια παράπονα για τη λειτουργία του τηλεφωνικού κέντρου, η ΔΕΥΑΜΒ επισημαίνει σε ανακοίνωσή της, ότι δικαιολογείται από τον μεγάλο αριθμό των καταναλωτών τηλεφωνούσαν για να ενημερωθούν, καθώς εύλογα ανησυχούσαν, αλλά και από το γεγονός ότι είναι Κυριακή και η επιχείρηση δεν λειτουργεί με πλήρεις βάρδιες.

Related

Sticky 2060614797136118381

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item