Ανθρώπινη αλυσίδα για το Νοσοκομείο

Ανθρώπινη αλυσίδα διαμαρτυρίας ώστε να σταματήσει η αποδυνάμωση και απαξίωση του Νοσοκομείου Βόλου και να αποτραπεί το ενδεχόμενο αποκ...


Ανθρώπινη αλυσίδα διαμαρτυρίας ώστε να σταματήσει η αποδυνάμωση και απαξίωση του Νοσοκομείου Βόλου και να αποτραπεί το ενδεχόμενο αποκλεισμού του από το νέο ΕΣΠΑ,  θα στηθεί έξω από το Νοσοκομείο, την ερχόμενη Τετάρτη 25 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, με πρωτοβουλία της Ένωσης Νοσοκομεακών Γιατρών και του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο.
Όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη τύπου που παραχωρήθηκε σήμερα, από τους δύο συλλόγους, πρόκειται να ακολουθήσουν και άλλες δράσεις και συναντήσεις, με τον ίδιο στόχο, όπως συναντήσεις με τους βουλευτές, ενώ θα επιχειρηθεί να κλειστεί συνάντηση και στο Υπουργείο Υγείας.
Ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών, κ. Νίκος Χαυτούρας επέμεινε πως οι προθέσεις της πολιτείας ήταν να αποκλειστεί το Νοσοκομείο Βόλου από το νέο ΕΣΠΑ, επικαλούμενος σχετικό έγγραφο της επιτελικής δομής του ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υγείας, το οποίο περιλαμβάνει μόνο το Κέντρο Υγείας Σκιάθου, έργο που βρίσκεται στην τελική φάση ολοκλήρωσής του. Ερωτώμενος δε, «ποιος φταίει για αυτό» απέδωσε απερίφραστα ευθύνες στους τοπικούς βουλευτές, καθώς και στις επιταγές του νέου μνημονίου για περικοπές στο νέο ΕΣΠΑ.
Από την πλευρά τους, ο πρόεδρος και η γραμματέας του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείου, κ.κ. Κώστας και Λεμονιά Πατρώνη αντίστοιχα, δήλωσαν πως από τον Φεβρουάριο, οι υπηρεσίες του Νοσοκομείου Βόλου έχουν αποστείλει στο Υπουργείο, φάκελο με προτάσεις για ιεράρχηση αναγκών, μεταξύ των οποίων, η προμήθεια μαγνητικού τομογράφου, η προμήθεια στεφανιογράφου, η λειτουργία πλήρως ψηφιακής χειρουργικής αίθουσας, η προμήθεια μηχανημάτων αιμοκάθαρσης κ.α.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 6307341094641798343

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item