Τσακαλώτος: Με Προεδρικό Διάταγμα οι αυτόματες περικοπές δαπανών

Για “εξαιρετική” συνεδρίαση του Eurogroup έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση τ...


Για “εξαιρετική” συνεδρίαση του Eurogroup έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, τονίζοντας πως υπήρξε συμφωνία για τον προληπτικό μηχανισμό, μετά τη νομοθέτηση του οποίου θα γίνει η εκταμίευση της επόμενης δόσης του προγράμματος.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Τσακαλώτος, ο μηχανισμός προληπτικών μέτρων έρχεται να καλύψει τις διαφορές που έχουν να κάνουν με το πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ αναφορικά με το πώς θα λειτουργεί ο μηχανισμός αυτός εξήγησε πως θα λειτουργεί σε ετήσια βάση, και εάν υπάρξει απόκλιση από τους στόχους για το πρωτογενές πλεόνασμα θα εκδοθεί Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο θα επιβάλλεται αντίστοιχη μείωση δαπανών για να καλυφθεί.

Αναφορικά με το χρέος, είπε ότι έγινε μία πρώτη συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων, και εξέφρασε την αίσθηση ότι υπάρχει επιθυμία για την επίλυση του ζητήματος, ενώ σημείωσε πως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι ικανοποιημένο με τον διαχωρισμό των χρονικών στόχων για το χρέος σε τρία επίπεδα (βραχυπρόθεσμο, μεσοπρόθεσμο, μακροπρόθεσμο).
Συνεχίζοντας, ο Ευ. Τσακαλώτος χαρακτήρισε "πολύ διαφορετική" τη σημερινή απόφαση για το χρέος, σε σχέση με αυτή του 2012, διότι όπως εξήγησε, προβλέπει συγκεκριμένα μέτρα και τα κριτήρια πάνω στα οποία θα βασιστεί η εφαρμογή των μέτρων είναι αντικειμενικά και δεν εξαρτώνται από τους πιστωτές.

Δήλωσε ακόμα βέβαιος πως στο τακτικό Eurogroup της 24ης Μαΐου θα υπάρξει συμφωνία, προσθέτοντας πως η Ελλάδα γυρίζει σελίδα και ο φαύλος κύκλος τελειώνει.

Related

ΕΛΛΑΔΑ 5943838180648559268

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item