Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από Βόλο : «Πρέπει κι εμείς να τολμήσουμε»

Το μήνυμα ότι έχει φτάσει η ώρα για την Εκκλησία να τολμήσει για τις δικές της εσωτερικές, διοικητικές μεταρρυθμίσεις, έστειλε σήμερα ...


Το μήνυμα ότι έχει φτάσει η ώρα για την Εκκλησία να τολμήσει για τις δικές της εσωτερικές, διοικητικές μεταρρυθμίσεις, έστειλε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, από το Βόλο, όπου βρίσκεται με αφορμή την 1η Πανθεσσαλική Ιερατική Σύναξη, οι εργασίες της οποίας ξεκίνησαν  λίγο μετά τις 10 το πρωί, παρουσία των έξι Μητροπολιτών της Θεσσαλίας και περισσότερων από 300 ιερέων.
IMG_2284
Ο κ. Ιερώνυμος χαρακτήρισε την 1η Πανθεσσαλική Ιερατική Σύνοδο ως μια εξαιρετική πρωτοβουλία της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος, η οποία θα μπορούσε να σηματοδοτήσει ένα νέο ξεκίνημα στον τρόπο διοίκηση και διαχείρισης των πραγμάτων στο χώρο της Εκκλησίας. Εξήγησε ότι αναφέρεται σε αλλαγές στην πορεία της ζωής και στην Εκκλησιαστική διοικητική πραγματικότητα, «που πρέπει να δούμε και εμείς για την ωφέλεια του λαού μας. Βλέποντας ότι γίνεται γύρω μας και τα προβλήματα που μεγαλώνουν ολοένα και την ανασφάλεια που υπάρχει, θα πρέπει και η Εκκλησία να δει τη δική της εσωτερική κατάσταση (διαχειριστικά θέματα) και να βρει την τόλμη να συζητήσει και, όπως γίνεται πάντα στην Εκκλησία μας, συνοδικά να αποφασιστεί αν κάτι πρέπει να αλλάξει, σε σχέση με τους άλλους φορείς και με τους άλλους χώρους», επισήμανε ο κ. Ιερώνυμος.
IMG_2271
«Ο ελληνικός λαός υποφέρει»
Σχολιάζοντας τις δύσκολες μέρες που διέρχεται η χώρα και ο λαός ο κ. Ιερώνυμος επισήμανε ότι δεν επιθυμεί να σχολιάσει τα μέτρα, αλλά επισήμανε ότι τα βάρη είναι δυσβάστακτα και η Εκκλησία έχει καθήκον όπως πάντα να στηρίξει τους ανθρώπους πνευματικά και να τους βοηθά στα προβλήματά τους.
Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι «δεν έχει νόημα να υπάρχει η Εκκλησία χωρίς τον άνθρωπο, που είναι το κέντρο του κόσμου και της ζωής μας. Αυτό είπε και ο Χριστός».  Όταν τον ρώτησαν ποιο είναι το νόημα της ζωής, είπε να αγαπήσεις το Θεό με όλη σου τη δύναμη και τον άνθρωπο σαν τον ίδιο σου τον εαυτό. «Επομένως, ακολουθούμε τον ίδιο δρόμο, δεν μπορούμε να χαράξουμε καινούρια πράγματα και ο δεύτερος πόλος, η αγάπη μας προς τον άνθρωπο είναι κάτι που πρέπει να μας απασχολήσει, όπως πάντα έκανε η Εκκλησία».
IMG_2274
Τέλος τόνισε ότι οι ιερείς, όπως και όλοι, προβληματίζονται για όσα συμβαίνουν αλλά όταν υπάρχει, τόνισε, καλή προαίρεση και θέληση, μπορούμε να προχωρήσουμε.
πηγη: ερτ

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 6803318689703523594

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item