Το παραμύθι "Ο Χρυσοχέρης" της Μαρίας Αρφέ στο "Ντάλα μεσημέρι"

Φιλοξενούμενoι του Γιώργου Διαμαντόπουλου στην ζωντανή εκπομπή της Τετάρτης 11 Μαίου, είναι η συγραφέας παραμυθιών Μαρία Αρφέ, ο συνθέτης...


Φιλοξενούμενoι του Γιώργου Διαμαντόπουλου στην ζωντανή εκπομπή της Τετάρτης 11 Μαίου, είναι η συγραφέας παραμυθιών Μαρία Αρφέ, ο συνθέτης Ανδρέας Γκούβας και η αφηγήτρια Σοφία Κανταράκη, που παρουσιάζουν το παραμύθι "Ο Χρυσοχέρης" σε πρωτότυπη μουσική και τραγούδια του Ανδρέα Γκούβα.

Η εκπομπή μεταδίδεται στις 3 το μεσημέρι στις συχνότητες 100,7 & 101,2 στα FM ,στους 1485 στα Μεσαία,ακόμη και διαδiκτιακά 

H Μαρία Αρφέ γεννήθηκε στη Νάπολη της Ιταλίας, ζει και κατοικεί στην Ελλάδα, στο Βόλο, από το 1981.
Όλα αυτά τα χρόνια είχε έντονη δραστηριότητα στους κοινωνικούς, πολιτιστικούς και πολιτικούς τομείς. Από το 1987 έως το 2010 συνεργάστηκε με το Επ.Ιταλικό Υποπροξενείο στο Βόλο και τα τελευταία έξι χρόνια διατέλεσε Επίτιμος Υποπρόξενος της Ιταλίας στο Βόλο.
Συμμετείχε και διακρίθηκε σε διεθνείς ποιητικούς διαγωνισμούς.
Για την λογοτεχνική δραστηριότητα της έχει πάρει διάφορα Βραβεία, ανάμεσα τους το 1οΒραβειο "Moscardelli" στο Capestrano, "Mario Barale"στο Vercelli, Francesco De Micheli a Cesa, κ.ά.
Είναι ακαδημαϊκός εκπρόσωπος του Πολιτιστικού Κέντρου Gioacchino Belli της Ρώμης, καθώς και μέλος Επιτροπής αξιολόγησης λογοτεχνικών διαγωνισμών.
Πήρε μέρος σαν αναγνώστρια σε ποιητικές βραδιές, παρουσιάσεις λογοτεχνικών έργων, ποιητικών συλλογών, λογοτεχνικών διαγωνισμών.
Δημοσίευσε έξη ποιητικές συλλογές: «Το Πέρασμα της αγάπης» από τις εκδόσεις ΠΑΛΜΟΣ το 2007, το «Περιμένοντας το ουράνιο τόξο» από τις εκδόσεις ΠΑΛΜΟΣ το 2008 και «Στα βάθη της ψυχής» από τις εκδόσεις Εντύποις το 2011, «Βροχή αγάπης», «Κατάθεση ψυχής» και «Ιδιαιτέρες στιγμές» από τις εκδόσεις Ήρα Εκδοτική.


Ο Ανδρέας Γκούβας γεννήθηκε στην Αθήνα. Από μικρός ζώντας σε διαφορετικές περιοχές της Ελλάδος είχε πολλά διαφορετικά μουσικά ερεθίσματα. Κέρδισε πανελλήνιο βραβείο σε μαθητικό διαγωνισμό μουσικής σύνθεσης σε ποίηση Κώστα Κρυστάλλη το 1979.
Στον Βόλο ήρθε το 1984 από όταν και κατοικεί. Παράλληλα με την εργασία του σαν τραπεζοϋπάλληλος, έπαιζε σαν πιανίστας σε piano bar στη χρυσή εποχή τους αλλά και επί 11 χρόνια σαν συνοδός πιανίστας στη δημοτική σχολή χορού Δήμου Βόλου όταν και ξεκίνησε να συνθέτει σε παραστάσεις της σχολής στο δημοτικό θέατρο Βόλου. Επίσης έχει πολλές εμφανίσεις σε πολλές εκδηλώσεις στο Βόλο αλλά και στο Μέτσοβο.
Είναι επίσης πτυχιούχος Βυζαντινής μουσικής .Τον Νοέμβριο 2014 στα Δεληγιώργεια συνεργάστηκε με την υψίφωνο Ιόλη Σκουρτοπούλου σε μουσικές Χατζηδάκη και Ιταλικά τραγούδια . Συνεργάζεται με την κυρία Μαρία Αρφέ σε παραστάσεις της και συνθέτει μουσική για παιδικές παραστάσεις και παραμύθια.

Η Σοφία Κανταράκη είναι Φιλόλογος-Ιστορικός, με μεταπτυχιακές σπουδές στην Βυζαντινή ιστορία και στη Διοίκηση πολιτισμικών μονάδων. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σκιάθο, σπούδασε την Αθήνα και υπηρετεί και από το 2006 στο 3ο Γυμνάσιο Βόλου. Υπέρμαχος των νέων τεχνολογιών με πιστοποιημένη επιμόρφωση στις ΤΠΕ και συμμετοχή ως επιμορφώτρια σε προγράμματα ασύγχρονης και εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε διεθνή συνέδρια για τις ΤΠΕ και τη διδασκαλία της ιστορίας. Αρθογράφος του ηλεκτρονικού περιοδικού πολιτισμού 24 Γράμματα σε θέματα λογοτεχνίας και ιστορίας. Πρεσβευτής Θεσσαλίας το 2014-15 της σχολικής ευρωπαϊκής δράσης eΤwinning και συντονίστρια ομάδας καινοτόμων εκπαιδευτικών στο Πανελλήνιο εκπαιδευτικό δίκτυο. Μέλος της εταιρείας θεσσαλικών μελετών και ενεργό Μέλος της εταιρείας παπαδιαμαντικών σπουδών. Ιδρυτικό Μέλος του νεοσύστατου σωματείου Φίλοι του Αθανασάκειου μουσείου Βόλου. Κατά καιρούς αρθρογραφεί στην εφημερίδα Θεσσαλία με θέματα λογοτεχνικά και ιστορικά όπως: Ρωμιές στη Χώρα του Παπαδιαμάντη, Λαογραφικά χνάρια, η περιγραφικότητα και η εικονοποιΐα στον Παπαδιαμάντη ως κριτήριο φιλαναγνωσίας, η Ασύνειδος μητρική «παραβατικότητα» στον Παπαδιαμάντη, κ.α. Βραβευθείσα από το Υπουργείο παιδείας και το θεσμό Αριστεία και καινοτομία στην εκπαίδευση με αφορμή το έργο του σκιαθίτη πεζογράφου, αλλά και για τη διασχολική συνεργασία της με ευρωπαϊκά σχολεία. Πολλαπλές συμμετοχές σε εθνικούς σχολικούς διαγωνισμούς (ποιήματος, δοκιμίου Πεντζίκη, Φεστιβάλ Ικαρίας, European School Radio, συμμετοχή στον εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας, κ.α). Τελευταίως συμμετέχει ως συντονίστρια ομάδας εκπαιδευτικών για την παραγωγή έντυπου εκπαιδευτικού υλικού στη δράση Κιβωτός Μαγνήτων και συνεργάζεται πολλαπλά με τοπικούς λογοτέχνες για την προώθηση της φιλαναγνωσίας στα σχολεία με ποικίλες δράσεις.

Related

MEDIA 8401614515269170330

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item