Ντάισελμπλουμ: Υπάρχει πλούτος στην Ελλάδα, αλλά τον κρύβουν στο Λονδίνο

«Το πιο λυπηρό πράγμα για την Ελλάδα είναι ότι υπάρχει πολύς πλούτος, αλλά είναι κρυμμένος ή έχει μεταφερθεί στο Λονδίνο», τόνισε ο επικ...


«Το πιο λυπηρό πράγμα για την Ελλάδα είναι ότι υπάρχει πολύς πλούτος, αλλά είναι κρυμμένος ή έχει μεταφερθεί στο Λονδίνο», τόνισε ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, απαντώντας σε ερωτήσεις στο Oxford Union, το φόρουμ διαλόγου του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Όπως είπε ο κ. Ντάισελμπλουμ, ήρθε η ώρα να ανοίξει στο Eurogroup το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού δημόσιου χρέους το οποίο «δεν θέλουμε να το ξεφορτωθούμε, δεν θα υπάρξουν κουρέματα. Αλλά θέλουμε να εξετάσουμε τρόπους να το ελαφρύνουμε».

«Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε σε κατάσταση κρίσης. Είναι επιζήμιο για την Ευρώπη και την Ελλάδα. Ας ξεκαθαρίσουμε το θέμα», τόνισε και υπεραμύνθηκε της στρατηγικής της ευρωζώνης αναφορικά με την Ελλάδα, σημειώνοντας για τα μέτρα ότι «είναι σκληρά, αλλά πρέπει να ληφθούν».

«Οι πολίτες πρέπει να πληρώσουν φόρους, κάτι όχι ευχάριστο ιδιαίτερα σε μία κρίση, αλλά πρέπει να γίνει για να χτιστεί μία χώρα. Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα πρέπει να πάρει δύσκολα μέτρα. Δεν θα το αρνούμουν ποτέ αυτό», ανέφερε ακόμη.

Related

ΕΛΛΑΔΑ 8680450553133902697

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item