Αλόννησος : «Θραύση» κάνει το αφαλατωμένο νερό

Πόσιμο νερό, εφάμιλλο του εμφιαλωμένου προκύπτει από την μονάδα αφαλάτωσης που λειτουργεί εδώ και δυο μήνες στην Αλόννησο, με αποτέλεσ...


Πόσιμο νερό, εφάμιλλο του εμφιαλωμένου προκύπτει από την μονάδα αφαλάτωσης που λειτουργεί εδώ και δυο μήνες στην Αλόννησο, με αποτέλεσμα η ζήτηση για νερό να έχει αυξηθεί και να υπάρχει ανησυχία ότι δεν θα επαρκέσει για να καλύψει τις ανάγκες της θερινής περιόδου.
Αυτό ανέφερε , μεταξύ άλλων, μιλώντας στην ΕΡΤ Βόλου , ο δήμαρχος του νησιού Πέτρος Βαφίνης, τονίζοντας ότι η αύξηση ζήτησης του νερού δεν οφείλεται στην τουριστική κίνηση, που ούτως ή άλλως είναι μειωμένη σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, αλλά στο γεγονός ότι οι κάτοικοι του νησιού εμπιστεύονται την ποιότητα του νερού.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Βαφίνης, στα τέλη Μαΐου της περσινής χρονιάς η κατανάλωση νερού ανέρχονταν σε 300 κυβικά την ημέρα, ενώ φέτος φτάνει τα 500. » Πίστευα ότι η αυξημένη τιμή του νερού θα λειτουργούσε αποτρεπτικά, αλλά τελικά αυτό δεν συνέβη», επεσήμανε ο κ. Βαφίνης.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Αλοννήσου έχει συνάψει σύμβαση με ιδιώτη για τη μονάδα αφαλάτωσης, για δύο χρόνια και ο δήμος είναι υποχρεωμένος να αγοράζει έναντι 1,95 ευρώ το κυβικό το αφαλατωμένο νερό και να το παρέχει έναντι 2,20 ευρώ έως 2,90, ανάλογα με την κατανάλωση, στους δημότες.


ert.gr

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 5574941857083941424

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item