Το προσφυγικό στο επίκεντρο του 10ου Αντιρατιστικού Φεστιβάλ

Με θέμα «Σύνορα ανοιχτά για όλους, η αλληλεγγύη θα νικήσει» πραγματοποιείται την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Ιουνίου στην παραλία τ...


Με θέμα «Σύνορα ανοιχτά για όλους, η αλληλεγγύη θα νικήσει» πραγματοποιείται την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Ιουνίου στην παραλία του Βόλου, το 10ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ. Όπως επισήμαναν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου οι διοργανωτές, στόχος του φεστιβάλ είναι να εμβαθύνει στις αιτίες της προσφυγιάς, στο τι επιτελούν οι ιμπεριαλιστές στη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, ποια είναι η κατάσταση στη γειτονική Τουρκία κ.α.
«Ξέρουμε ότι όσο η αλληλεγγύη και η αντίσταση οργανώνονται, τόσο ανασυντάσσεται η κυρίαρχη ευρωπαϊκή ξενοφοβική μηχανή. Ο βαλκανικός δρόμος έχει κλείσει, η απάνθρωπη συμφωνία της Ε.Ε. με την Τουρκία οδηγεί σε απελάσεις, εγκλεισμό, κλείσιμο των περασμένων, στρατιωτικοποίηση της διαχείρισης του προσφυγικού». Επιπλέον επισήμαναν ότι οι αλληλέγγυοι σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος της διάσωσης, με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να απέχει. Τόνισαν ότι την ίδια ώρα η ευρωπαϊκή αντιμεταναστευτική πολιτική αλληλοτροφοδοτείται και το αναγεννημένο τέρας του ευρωπαϊκού φασισμού κερδίζει έδαφος, και επιτίθεται σε όποιον αντιστέκεται. Μέσω των εκδηλώσεων επιχειρείται να αναδειχθούν και τα ζητήματα του φασισμού, τη ισλαμοφοβίας και της ακροδεξιάς στην πανευρωπαϊκή τους διάσταση.
10 ARF Volos sm

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 5189751039291577442

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item