Εταιρεία διεκδικεί 18.449 ευρώ για εγκατάσταση wifi από τον Δήμο Βόλου

Εταιρεία που είχε εγκαταστήσει ασύρματο δίκτυο στον πρώην δήμο Αρτέμιδας διεκδικεί από το δήμο Βόλου ποσό 18.449 ευρώ με απόφαση του Ε...


Εταιρεία που είχε εγκαταστήσει ασύρματο δίκτυο στον πρώην δήμο Αρτέμιδας διεκδικεί από το δήμο Βόλου ποσό 18.449 ευρώ με απόφαση του Ειρηνοδικείου. Ο Δήμος Βόλου αποφάσισε να καταθέσει ένσταση, με σημερινή ομόφωνη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Ειδικότερα η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «GENNET» κατέθεσε αγωγή κατά του Δήμου Βόλου, ως καθολικού διαδόχου του πρώην Δήμου Αρτέμιδας,  αιτούμενη την καταβολή του συνολικού ποσού των 18.449,50 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 23%), αποτελούντος συμφωνηθείσα αμοιβή παροχής υπηρεσιών και αξίας πωληθέντων υλικών και εξοπλισμού για την εκτέλεση έργου/προμήθειας υλικών και υπηρεσιών απεγκατάστασης, εγκατάστασης, παραμετροποίησης εξοπλισμού στο ευρυζωνικό δίκτυο του Δήμου Αρτέμιδας (στη θέση Προφήτη Ηλία), δυνάμει της υπ’ αριθμ. πρωτ. 5327/27-08-2010 καταρτισθείσας μεταξύ αυτής (GENNET Α.Ε.) και του Δήμου Αρτέμιδας σύμβασης απευθείας ανάθεσης για την παροχή υλικών και εργασιών στο ασύρματο δίκτυο του Δήμου, η οποία (αγωγή) συζητήθηκε κατά την δικάσιμο της 06ης-11-2015.
Το Ειρηνοδικείο απέρριψε την αγωγή,  κάνοντάς την δεκτή ως προς την επικουρική της βάση (αδικαιολόγητος πλουτισμός), με την οποία υποχρεώνεται ο Δήμος Βόλου (ως καθολικός διάδοχος του πρώην δήμου Αρτέμιδας) να καταβάλει στην προαναφερόμενη –ενάγουσα το αιτούμενο συνολικό ποσό των 18.449,50 €, συν το νόμιμο τόκο (ήτοι 6% ετησίως) από την επίδοση της αγωγής και μέχρι την εξόφληση.
Στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να καταθέσει ένσταση σύμφωνα με την εισήγηση της νομικής υπηρεσίας του Δήμου, καθώς ο δήμος Βόλου θα πρέπει να προβαίνει  στις νόμιμες ενέργειες για την διαφύλαξη των συμφερόντων του και την αποφυγή πρόκλησης οικονομικής του ζημίας.
Επιπλέον η Οικονομική Επιτροπή ενέκρινε το αποτέλεσμα του πρόχειρου μειοδοτικού διαγωνισμού για την προμήθεια τροφών για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων του Δημοτικού Καταφυγίου για ένα χρόνο, συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης 21.955,44 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. 24%), σε εταιρία από τη Θεσσαλονίκη.

Related

Sticky 461250697938753397

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item