Νέο διδακτήριο για τη στέγαση του 5ου Γυμνασίου Βόλου

Σε οικόπεδο του ΙΚΑ που βρίσκεται πίσω από το νέο κτίριο Αποστόλου θα ανεγερθεί νέο διδακτήριο για να στεγάσει το 5 ο  Γυμνάσιο Βόλου....


Σε οικόπεδο του ΙΚΑ που βρίσκεται πίσω από το νέο κτίριο Αποστόλου θα ανεγερθεί νέο διδακτήριο για να στεγάσει το 5ο Γυμνάσιο Βόλου. Την πρόταση είχε καταθέσει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σήμερα έγινε αποδεκτή από το Δήμο Βόλου, ο οποίος θα παραχωρήσει άλλο οικόπεδο στο ΙΚΑ για να περάσει στην κυριότητά του αυτό πίσω από το νέο κτίριο Αποστόλου.
Το θέμα συζητήθηκε μεταξύ εκπροσώπων της δημοτικής αρχής και του διευθυντή Β’θμιας Εκπαίδευσης Σωκράτη Σαβελίδη σε συνάντηση που είχαν σήμερα.
Το διδακτήριο θα μπορεί να στεγάσει δώδεκα τμήματα , γυμναστήριο, αίθουσα εκδηλώσεων αλλά και εργαστήρια. Τα γραφεία των καθηγητών θα φιλοξενηθούν στο νεοκλασικό κτίριο Αποστόλου το οποίο θα ανακαινιστεί. Σημειώνεται ότι για να υπάρχει αρκετός αύλειος χώρος στο νέο διδακτήριο θα γκρεμιστεί το κτίριο που γίνονται τώρα τα μαθήματα του 1ου ΕΠΑΛ και είναι δίπλα στο κτίριο Αποστόλου.
Το ΙΚΑ ενδιαφέρεται να προβεί στην ανταλλαγή του οικοπέδου, αρκεί το οικόπεδο που θα του παραχωρηθεί να είναι κοντά στο κτίριο που στεγάζεται τώρα το ΠΕΔΥ, απέναντι από τον ΟΣΕ.
Το θέμα της χρηματοδότησης της ανέγερσης του νέου κτιρίου είναι θέμα που θα απασχολήσει τη δημοτική αρχή.
Από τη στιγμή που το κτίριο γίνει, στο Καρτάλειο Διδακτήριο θα στεγάζεται το 1ο ΕΠΑΛ Βόλου. Μέχρι τότε όμως η κατάσταση θα παραμένει όπως σήμερα.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 7973615215550748648

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item