Έργα του Νοσοκομείου Βόλου θα είναι σίγουρα στο ΕΣΠΑ

Σε συνάντηση που είχε σήμερα διαπαραταξιακή επιτροπή του δήμου Βόλου με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό στη Λάρισα, υπήρξε η δέσμευση ...


Σε συνάντηση που είχε σήμερα διαπαραταξιακή επιτροπή του δήμου Βόλου με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό στη Λάρισα, υπήρξε η δέσμευση ότι έργα του Νοσοκομείου Βόλου θα ενταχθούν στη νέα προγραμματική περίοδο χωρίς αποκλεισμούς. Στον υπουργό τέθηκαν οι ελλείψεις σε ιατρομηχανολογικό εξοπλισμό και ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
Τα μέλη της επιτροπής επισήμαναν στον υπουργό ότι η τοπική κοινωνία ανησυχεί για το μέλλον του Νοσοκομείο, το μοναδικό της Θεσσαλίας χωρίς μαγνητικό τομογράφο. Παραθέτοντας στοιχεία του ανέφεραν ότι μόνο φέτος έγιναν σε διαγνωστικά κέντρα 16.000 μαγνητικές τομογραφίες.
Μιλώντας ως πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας Μαγνησίας ο Ν.  Χαυτούρας, επισήμανε ότι επιβάλλεται η χρηματοδότηση των Νοσοκομείων  και η επαρκή στελέχωσή τους με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.  Όπως ανέφερε, το έλλειμμα της προνοσοκομειακής φροντίδας, έχει επιπτώσεις στη νοσηρότητα και θνησιμότητα των Ελλήνων.
Την επιτροπή αποτελούσαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Παπανάτσιου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου Γιώργος Μουλάς, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Βόλου Νίκος Χαυτούρας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς και ο σύμβουλος της «Δύναμης Βόλου» Τέλης Δουλόπουλος.
Υπόμνημα στον υπουργό
Η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών παρέδωσε υπόμνημα στον υπουργό όπου μεταξύ άλλων επισημαίνεται η ανάγκη προσλήψεων γιατρών καθώς πλέον μόνο το 50% του οργανογράμματος του Νοσοκομείου καλύπτεται. Η ΕΙΝΚΥΜ ζητά  άμεση ένταξη στο ΕΣΠΑ μαγνητικού τομογράφου και στεφανιογράφο – αγγειογράφο, ενώ τονίζει ότι δεδομένη πρέπει να είναι η προμήθεια ακτινολογικών μηχανημάτων, μηχανημάτων αιμοκάθαρσης, όπως και το ψηφιακό χειρουργείο για τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας.  Επιπλέον ζητούν επαρκή στελέχωση, έστω με επικουρικό προσωπικό για να μην κλείσουν κλινικές.πηγη: ερτ

Related

Sticky 231804637154936876

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item