Χρ. Σταϊκούρας «Απαιτείται αλλαγή πολιτικής. Ζητάμε εκλογές. Ετοιμαζόμαστε με ωριμότητα, σχέδιο, αξιοπρέπεια»

Την ανάγκη αλλαγής πολιτικής τόνισε ο Συντονιστής Οικονομικών υποθέσεων της ΝΔ Βουλευτής Φθιώτιδας Χρ. Σταϊκούρας, σε συνέντευξη Τύπου ...Την ανάγκη αλλαγής πολιτικής τόνισε ο Συντονιστής Οικονομικών υποθέσεων της ΝΔ Βουλευτής Φθιώτιδας Χρ. Σταϊκούρας, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε πριν λίγη ώρα. Ο κ. Σταϊκούρας θα είναι ο κεντρικός ομιλητής σε πολιτική εκδήλωση της ΝΟΔΕ Μαγνησίας σήμερα στις 7.30 το απόγευμα στο Volos Palace όπου θα παρουσιάσει την πρόταση της ΝΔ για τη φορολογική μεταρρύθμιση.
Ο κ. Σταϊκούρας, ανέφερε ότι αυτή η κυβέρνηση έχει κοστίσει πολύ ακριβά στην ελληνική κοινωνία. Ειδικότερα όπως είπε «έχει κοστίσει ένα δάνειο 86δις, απώλεια πλούτου 21δις και μέτρα 9 δις» κι έκανε λόγο για λανθασμένα μέτρα που θα κοστίσουν στην κοινωνία, όπως θα κοστίσει και η επτάμηνη καθυστέρηση. «Η κυβέρνηση απέτυχε. Το μείγμα των μέτρων είναι εφιαλτικό. Απέτυχε και στο ύψος της δόσης» τόνισε και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θριαμβολογεί ότι θα πάρει 7,5δις αλλά, δε λέει ότι έπρεπε να πάρει η χώρα 15δις, ενώ από τα 7,5δις τα 6δις θα πάνε σε αποπληρωμή δανείων και στην ελληνική οικονομία θα πέσουν μόλις 1,5δις.
Ο Βουλευτής συνέχισε τονίζοντας ότι «Η κυβέρνηση απέτυχε στο πεδίο της οικονομίας, της παιδείας, της υγείας στο μεταναστευτικό. Εμείς πρέπει να προετοιμαστούμε. Ζητάμε εκλογές. Ετοιμαζόμαστε με ωριμότητα, σχέδιο, αξιοπρέπεια».
Παρουσιάζοντας τους άξονες την πρόταση της ΝΔ επεσήμανε ότι η χώρα βάσει της πρότασης μπορεί να πετύχει ονομαστικούς ρυθμούς μεγέθυνσης 4% και να πετύχει δημοσιονομικό πλεόνασμα 2%. «Τους στόχους, τους επιτυγχάνεις με μείγμα δημοσιονομικής αναπροσαρμογής. Απαιτείται δημοσιονομική πειθαρχία, η οποία θα επιτευχθεί με τρεις τρόπους. Εμείς είχαμε καλό ιστορικό προηγούμενο στην επίτευξη δημοσιονομικών στόχων. Μειώσαμε τον ΕΦΚ και το φόρο για το πετρέλαιο θέρμανσης και ξεπαγώσαμε τα ειδικά μισθολόγια, ενώ δώσαμε τριπλάσιο κοινωνικό μέρισμα απ’ ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Θα πρέπει να βρούμε δημοσιονομικά ισοδύναμα και να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή. Η χρήση πλαστικού χρήματος σε μεγαλύτερη ένταση θα βοηθούσε προς αυτή την κατεύθυνση. Πρέπει να ακούσουμε την κοινωνία» ανέφερε μεταξύ άλλων και συμπλήρωσε «Προτεραιότητα της ΝΔ, είναι η δημιουργία θέσεων απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω μείωσης της φορολογίας των επιχειρήσεων. Πρέπει να προσελκύσουμε καταθέτες, καθώς τώρα αντιμετωπίζουμε πιστωτική συρρίκνωση. Το κράτος πρέπει να αποπληρώσει τις οφειλές του προς τον ιδιωτικό τομέα και να ενισχύσουμε την ρευστότητα της οικονομίας. Να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις και να γίνει εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης».
Επίσης ανέφερε ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης είναι προτιμότερη από τη μη ολοκλήρωση, ωστόσο όπως τόνισε «μεταθέτει το πρόβλημα και δεν δίνεται λύση. Αυτό το μείγμα των μέτρων δε θα βγει. Οι φορολογικές απαιτήσεις είναι υψηλές και δε βγαίνει το πρόγραμμα. Οι πόροι που θα πέσουν στην αγορά δεν θα καλύψουν ούτε το 50% των οφειλών του κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα».
Ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε μάλιστα ότι υπάρχει και συμπληρωματικό μνημόνιο που δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας και θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο η συζήτηση και σε αυτό θα συμπεριλαμβάνονται και τα εργασιακά. «Ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν μιλά για μείωση μισθών» διευκρίνισε απαντώντας ο κ. Σταϊκούρας σε σχετική ερώτηση, ενώ σχετικά ερωτηθείς για το κόστος από τυχόν εκλογές απάντησε «Η ΝΔ λέει ότι οι εκλογές έχουν κόστος, αλλά η παραμονή της χώρας σε αυτή την κυβέρνηση, έχει μεγαλύτερο κόστος. Απαιτείται αλλαγή οικονομικής πολιτικής. Η χώρα χρειάζεται μία κυβέρνηση με βούληση, με σχέδιο. Ετοιμαζόμαστε οργανωτικά και θέλουμε την ισχυρή βούληση του κόσμου».

Related

Sticky 196178312490174493

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item