Οι μαθητές ζωγράφισαν τον Βόλο όπως τον φαντάζονται!

Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, μια μέρα αφιερωμένη στο περιβάλλον και μια αφορμή για ευαισθητοποίηση...


Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, μια μέρα αφιερωμένη στο περιβάλλον και μια αφορμή για ευαισθητοποίηση, ενημέρωση και δράση σε περιβαλλοντικά ζητήματα, που θα έπρεπε να μας απασχολούν καθημερινά, όπως θέματα διαχείρισης αστικών αποβλήτων, εξοικονόμησης νερού και ενέργειας, προστασίας των δασών, ρύπανσης της ατμόσφαιρας, κλιματικής αλλαγής κ.α.. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Βόλου, μέσω των Τμημάτων Περιβάλλοντος, Τουρισμού και του Γραφείου Ε(θελω)ντή και σε συνεργασία με την Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τους εκπαιδευτικούς διαφόρων σχολείων του δήμου, οργάνωσε δραστηριότητες για τους μαθητές.

Συγκεκριμένα έχουν προγραμματιστεί δράσεις καθαρισμού σε χώρους περιμετρικά των σχολικών κτιρίων, με τη βοήθεια εθελοντών, ενημέρωση των μαθητών σε θέματα που αφορούν στη διαχείριση των απορριμμάτων από στελέχη του δήμου και προβολή μίας ταινίας μικρού μήκους σχετικά με την εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι, η οποία δημιουργήθηκε υπό την εποπτεία του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (Κ.Α.Π.Ε.).

Επίσης, οι μαθητές των δημοτικών σχολείων «Αγ. Ιωσήφ»  και «Άξιον Εστί», καθώς και του νηπιαγωγείου «Άξιον Εστί»ζωγράφισαν και παρουσίασαν τις σκέψεις τους για το πώς φαντάζονται το Βόλο ως την πόλη που θα ήθελαν να ζουν.
 Μερικές από τις ιδέες των παιδιών αφορούν σε:

✓ λιγότερα αυτοκίνητα στους δρόμους
✓ περισσότεροι πεζόδρομοι και ποδηλατόδρομοι
✓ πιο άνετα πεζοδρόμια
✓ περισσότερο πράσινο
✓ καλύτερες και περισσότερες παιδικές χαρές
✓ περισσότεροι χώροι για άθληση
✓ λιγότερα σκουπίδια
✓ καθαρότερες παραλίες

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 7557784576254276448

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item