Δικηγορικός Σύλλογος: Δεν μπορεί υπηρεσία υπουργείου να εμπαίζει το Βόλο

Τ η δέσμευση του υπουργού δικαιοσύνης ότι δεν ασπάζεται την άποψη των τεχνικών υπηρεσιών του υπουργείου ότι επαρκεί το δικαστικό μέγαρ...


Τη δέσμευση του υπουργού δικαιοσύνης ότι δεν ασπάζεται την άποψη των τεχνικών υπηρεσιών του υπουργείου ότι επαρκεί το δικαστικό μέγαρο Βόλου για τις ανάγκες των υπηρεσιών που στεγάζει, ζητά ο δικηγορικός σύλλογος Βόλου. Επιπλέον επισημαίνεται η ανάγκη μια μαζικής αντίδρασης των φορέων τη πόλης και της κοινωνίας ώστε να βρεθεί οριστική λύση στο θέμα της στέγασης των δικαστηρίων, με την ανέγερση ενός νέου μεγάρου, όπως είχε αποφασιστεί και στην τελευταία μεγάλη σύσκεψη για το θέμα στο δημαρχείο του Βόλου, το 2012.
Σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Δ.Σ. Βόλου Λάζαρος Γαϊτάνης και ο αντιπρόεδρος Νίκος Χατζησταματίου αναφέρθηκαν σε όλη την αλληλογραφία μεταξύ των υπευθύνων του Ειρηνοδικείου Βόλου με τις τεχνικές υπηρεσίες του υπουργείου, αναφορικά με το αίτημα για μετεγκατάστασή του στο πρώην κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας και την αρνητική απάντηση που έλαβε ότι οι χώροι του δικαστικού μεγάλου που ανέρχονται σε 2.400 τ.μ. είναι επαρκέστατοι. «Αυτό αποτελεί κοροϊδία για μια ολόκληρη πόλη που εδώ και 17 χρόνια τουλάχιστον παλεύει για ένα νέο δικαστικό μέγαρο, κάτι που έχει αποδεχθεί και το υπουργείο ως αναγκαιότητα. Άλλωστε η μελέτη της εταιρείας «Θέμις Κατασκευαστική» για το νέο μέγαρο κάνει λόγο για 11.000 τ.μ. για να καλυφθούν οι ανάγκες.  Είναι δυνατόν οι τεχνικές υπηρεσίες του υπουργείου να μην τα γνωρίζουν αυτά;» αναρωτήθηκε ο κ. Γαϊτάνης.
IMG_4284
Επιπλέον ανέφερε ότι συγκριτικά του μεγέθους του Βόλου ισομεγέθεις ή μικρότερες πόλεις  διαθέτουν και νέα αλλά και μεγαλύτερα δικαστικά μέγαρα, όπως της Καβάλας (6.327 τ.μ.), Βέροιας (5.800 τ.μ.), Σπάρτης (3.316 τ.μ.), Καλάβρυτα(2.477 τ.μ.), Ηγουμενίτσας ( 2.595 τ.μ.) και Πολυγύρου (5.329 τ.μ.).
IMG_4285
Από την πλευρά του ο Ν. Χατζησταματίου επισήμανε ότι αν το υπουργείο δεν επιθυμεί τη λύση μίσθωσης του κτιρίου που στεγάζονταν η πρώην Αστυνομική Διεύθυνση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί το κτίριο που στεγάζονταν η εφημερίδα «Ταχυδρόμος», πίσω από τα δικαστήρια που ήδη έχει περάσει στο ελληνικό δημόσιο. «Φωνές που ακούστηκαν και αμφισβητούν την στατική επάρκεια του κτιρίου δεν ευσταθούν καθώς στα υπόγειά του λειτουργούσε πιεστήριο με βάρος τεσσάρων τόνων ανά τετραγωνικό μέτρο». Επιπλέον ανέφερε ότι μελέτη της «Θέμις Κατασκευαστική» πριν δύο χρόνια το είχε κρίνει κατάλληλο. «Δεν μπορεί η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών να βγάζει τρελό το υπουργείο» παρατήρησε.
IMG_4283
Σημειώνεται ότι το Ειρηνοδικείο αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα λειτουργίας καθώς σε 70 τ.μ. συνωστίζονται 15 υπάλληλοι, σε 15 τ.μ. εργάζονται οκτώ ειρηνοδίκες ενώ σε 20 τ.μ. φιλοξενείται το αρχείο.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 8622268727837530801

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item