Ο Βολιώτης πιλότος της διασημότερης ελληνοτουρκικής αερομαχίας γίνεται διοικητής

Το 1996 μετά από τα  Ίμια , η κατάσταση στο Αιγαίο ήταν κάθε μέρα πολεμική. Δεκάδες παραβιάσεις που όλες σχεδόν κατέληγαν σε  εμπλοκές...


Το 1996 μετά από τα Ίμια, η κατάσταση στο Αιγαίο ήταν κάθε μέρα πολεμική. Δεκάδες παραβιάσεις που όλες σχεδόν κατέληγαν σε εμπλοκές. Αρχηγός ΓΕΑ είχε αναλάβει ο Αντιπτέραρχος Γιώργος Αντωνετσής, ευφυέστατος αξιωματικός που είχε καταλάβει κάτι που πολλοί προκάτοχοί του και ακόμη περισσότεροι διάδοχοί του -πλην του Γιώργου Αυλωνίτη- δεν μπόρεσαν να κατανοήσουν: τα ΜΜΕ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως “όπλο” από τις Ε.Δ.
Σε μία πολύ άγρια περίοδο λοιπόν, η τότε ηγεσία του ΓΕΑ αποφάσισε να αποδεσμεύσει ένα βίντεο με πλάνα που προέρχονταν από πολύ σκληρές αερομαχίες στο Αιγαίο. Πλάνα προερχόμενα από τις κάμερες των αεροσκαφών. Μία απ΄ αυτές τις αερομαχίες έγινε …διάσημη. Ακόμη και σήμερα στο youtube, γίνεται ανάρπαστη. Είναι η αερομαχία που Έλληνας χειριστής έχει “λοκάρει” Τούρκο.
Ο Τούρκος πιλότος είναι βέβαιο ότι δεν πέρασε καθόλου όμορφα εκείνη την ημέρα, το ρεπορτάζ με τα πλάνα από αερομαχίες “παίχτηκε” σ΄ όλα τα κανάλια κι έκανε θραύση και η Π.Α. έστειλε ένα μήνυμα και προς την ελληνική κοινή γνώμη αλλά και προς τους …συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ.
Ο πιλότος εκείνης της αερομαχίας αναλαμβάνει σε λίγες ημέρες τη διοίκηση της 116 ΠΜ. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία.

Related

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 8130438403711509541

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item