Συνάντηση ΟΕΒΕΜ - Μπουκώρου

Συνάντηση με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων πραγματοποίησε την Παρασκευή το απόγευμα ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρ...


Συνάντηση με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων πραγματοποίησε την Παρασκευή το απόγευμα ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος. Κατά τη συνάντηση τα μέλη του Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας εξέφρασαν την ανησυχία τους για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων τους. 
Οι αλλεπάλληλες φορολογικές επιδρομές πλήττουν τον κλάδο τους και οδηγούν στη συρρίκνωση των επαγγελματιοβιοτεχνών. Το τελευταίο φορολογικό νομοσχέδιο- όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων – πλήττει ευθέως τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους. Πιο συγκεκριμένα, το νέο σχέδιο νόμου βρίθει από μια σειρά ρυθμίσεων που αναμφίβολα βλάπτουν την εγχώρια επιχειρηματικότητα, εξαντλούν τη φοροδοτική ικανότητα και αποδυναμώνουν το καθολικό πρόταγμα βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και ιδιαίτερα των δυναμικών κλάδων, που είχαν καταφέρει το τελευταίο διάστημα της κρίσης να επιδείξουν σημάδια αντοχής και ανάκαμψης. 
Οι ρυθμίσεις που προβλέπει το νέο νομοσχέδιο όπως, η γενικευμένη αύξηση του ΦΠΑ στο 24%, οι αυξήσεις στα τιμολόγια των επικοινωνιών και στις χρεώσεις του ΕΝΦΙΑ, χωρίς να λαμβάνεται καμία πρόβλεψη για τους δανειολήπτες, η επιβολή του τέλους διανυκτέρευσης, οι αυξήσεις σε ειδικούς φόρους κατανάλωσης και στα τέλη κίνησης / αυτοκίνησης καθώς και οι αυξήσεις σε ειδικούς φόρους στο αλκοόλ, στον καφέ και την παραγωγή μπύρας αναμένεται να πλήξουν σημαντικά την οποιαδήποτε μορφή επιχειρηματικότητας και ιδιωτικής πρωτοβουλίας.    
Ο βουλευτής Μαγνησίας, αφού άκουσε προσεχτικά τις προτάσεις της ομοσπονδίας,  δεσμεύτηκε να αναδείξει τα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο τους μέσω του κοινοβουλευτικού του έργου. 

Τέλος, το Σάββατο το πρωί ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος παραβρέθηκε και μίλησε στην πανελλαδική ημερίδα των τριτέκνων που έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο «Κορδάτος» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με θέμα: «Το Δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα και οι τρόποι επίλυσής του».

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 3002053940359217872

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item