Εμβολιασμός παιδιών ΡΟΜΑ από την Περιφερειακή Ενότητα

Η επαναληπτική δόση εμβολίων για την αντιμετώπιση κρουσμάτων ηπατίτιδας Α, θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 29 Ιουνίου, στις 9 το πρωί...


Η επαναληπτική δόση εμβολίων για την αντιμετώπιση κρουσμάτων ηπατίτιδας Α, θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 29 Ιουνίου, στις 9 το πρωί, στο Κέντρο Στήριξης ΡΟΜΑ στο Αλιβέρι. Ο εμβολιασμός θα γίνει από την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, παρότι την ευθύνη έχει το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας.
Όπως έγινε γνωστό από την Περιφερειακή Ενότητα, προκειμένου να μην σταματήσουν οι εμβολιασμοί στον ευαίσθητο παιδικό πληθυσμό των ΡΟΜΑ, η Οικονομική επιτροπή της Περιφέρειας Θεσσαλίας πριν από ένα μήνα περίπου, ενέκρινε την προμήθεια έως και 177 παιδικών εμβολίων κατά της ηπατίτιδας Α για τον συγκεκριμένο καταυλισμό ΡΟΜΑ, με στόχο να περιορισθεί η εξάπλωσή της, καθώς είναι πρωταρχικής σημασίας για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.
«Η Περιφερειακή Ενότητα χωρίς να έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα σε σχέση με τους εμβολιασμούς (την ευθύνη έχουν το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του Νομού) προχωρά στην επαναληπτική δόση εμβολίων στα παιδιά των ΡΟΜΑ για την αντιμετώπιση κρουσμάτων Ηπατίτιδας » ανέφερε σε δηλώσεις της η αντιπεριφερειάρχης, κ. Δωροθέα Κολυνδρίνη, προσθέτοντας πως σκοπός της Περιφέρειας ήταν να μην σταματήσουν οι εμβολιασμοί, κάτι που επετεύχθη με τη σημαντική βοήθεια και συμβολή του Περιφερειάρχη, κ. Κώστα Αγοραστού.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 3019450666241151319

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item