Σε εργολάβο ο καθαρισμός των παραλιών του δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου

Ποσό πέντε χιλιάδων ευρώ θα διαθέσει ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου για τον καθαρισμό των παραλιών του δήμου. Η απόφαση για την απευθείας α...


Ποσό πέντε χιλιάδων ευρώ θα διαθέσει ο Δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου για τον καθαρισμό των παραλιών του δήμου. Η απόφαση για την απευθείας ανάθεση του έργου που υπογράφει ο δήμαρχος Πατής Κουτσάφτης, δημοσιεύθηκε σήμερα στη Διαύγεια.
Οι εργασίες καθαρισμού αφορούν τις ακτές Παπά Νερό (18στρ), Αγ. Σαράντα (14στρ), Χορευτό (62στρ) και Αγ. Ιωάννης (11στρ). Οι εργασίες θα γίνουν σε τρία στάδια µε την χρήση μηχανικών μέσων. Πρώτα θα γίνει η αναμόχλευση της άμμου µε απώτερο σκοπό την εμφάνιση των θαμμένων απορριμμάτων- φερτών υλών και σκουπιδιών. Το δεύτερο στάδιο αφορά την εκρίζωση ζιζανίων. Το τρίτο στάδιο είναι το κοσκίνισμα της άμμου και συγκομιδή των προς απομάκρυνση υλών. Με το πέρας του κοσκινίσματος ακολουθεί η διάστρωση των παραλιών. Για τον σκοπό αυτό ο καθαρισμός της παραλίας θα γίνει µε μηχάνημα αμμοκαθαρισμού και κοσκινίσματος της άμμου, σε βάθος μέχρι δεκαπέντε εκατοστών (15cm) σε όλο το μήκος και πλάτος των προσβάσιμων παραλιών του Δήμου, αφού προηγηθεί πλήρης επιφανειακός καθαρισμός από τα ογκώδη υλικά (π.χ. πέτρες, ξύλα) καθώς και από τα απορρίμματα ανθρωπογενούς προέλευσης (π.χ. πλαστικά, μεταλλικά αντικείμενα, γυαλιά).
Τα απορρίμματα τα οποία θα απομακρύνονται από τις ακτές στον ειδικό κάδο που θα διαθέτει το μηχάνημα καθώς και οι μεγάλες πέτρες τα φύκια κ.α. θα συγκεντρώνονται σε κατάλληλα σημεία όπου από εκεί θα είναι δυνατή η φόρτωση τους σε φορτηγά αυτοκίνητα του αναδόχου τα οποία στην συνέχεια θα μεταφέρονται και απορρίπτονται σε χώρους που επιτρέπεται.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 6070130378791316151

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item