«Αγκάθια» στη σχέση Θ. Θεοδώρου και Μ. Καλογήρου λόγω Γαργάλα

Φωτιές πυροδότησε η παρουσία του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Κ. Γαργάλα στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής με θέ...


Φωτιές πυροδότησε η παρουσία του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Κ. Γαργάλα στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής με θέμα την ανασύνταξη του Γ’ Κεφαλαίου της Πολεοδομικής Μελέτης της συνοικίας Αγ. Παρασκευή που τελικά εγκρίθηκε ομόφωνα. Η παρουσία του κ. Γαργάλα προκάλεσε αρχικά την αντίδραση του αντιδημάρχου Δημοτικών Ενοτήτων Απ. Μαλαματίνη που απευθυνόμενος στον κ. Γαργάλα το ρώτησε «τι δουλειά έχεςι εδώ αφού δεν είσαι μέλος της επιτροπής». Εκείνος του είπε ότι είναι δημοτικός σύμβουλος. Παίρνοντας το λόγο ο εκτελών χρέη δημάρχου Θ. Θεοδώρου που ήταν στην αίθουσα, ζήτησε από τον κ. Γαργάλα να αποχωρήσει με την πρόεδρος της Επιτροπής Μίνα Κολογήρου να επιδεικνύει τη δυσφορία της, λέγοντας ότι «οι συνεδριάσεις είναι ανοιχτές σε όλους» και να εγκαταλείπει την αίθουσα.
Τελικά, ο κ. Θεοδώρου βγήκε από την αίθουσα και η κα Καλογήρου επέστρεψε, για να συνεχιστεί η συνεδρίαση και με τον Κ. Γαργάλα να σχολιάζει «έχετε ξεφύγει»…

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε παρουσία και αντιπροσωπείας του Εξωραϊστικού Συλλόγου της συνοικίας. Μιλώντας στο σώμα ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαστοράκης επισήμανε ότι αν εφαρμοστεί ο νόμος  4315/2014, μπορεί να δοθεί λύση στο πρόβλημα.
Την απουσία του αρμοδίου αντιδημάρχου Θ. Σταυρίδη σχολίασε ο σύμβουλος της Α’ ελάσσονος μειοψηφίας Ν. Στόικος ενώ ζήτησε να πληροφορηθεί από υπηρεσιακό παράγοντα αν η μελέτη θα είναι προς το συμφέρον των πολιτών.
Η υπηρεσιακή παράγοντας απάντησε ότι με την ανασύνταξη του κεφαλαίου, θα υπάρχει ευνοϊκότερο καθεστώς για αρκετούς ιδιοκτήτες. Ειδικότερα ανέφερε ότι οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να ρυθμίσουν την καταβολή των δόσεων σε χρονικό διάστημα εννέα χρόνων, ενώ αν υπάρξει και μείωση των αντικειμενικών αξιών, αυτό θα είναι προς το συμφέροντα των κατοίκων. Επιπλέον επισήμανε ότι απαιτείται χρονικό διάστημα, τουλάχιστον εννέα μηνών για την ανασύνταξη της μελέτης και ένα ικανό χρονικό διάστημα θα απαιτηθεί για να εγκριθεί από την Περιφέρεια.


ert.gr

Related

Sticky 6318972409557700964

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item