Σαράντα κάδοι ανακύκλωσης στο Δήμο Ρήγα Φεραίου

Σαράντα κάδοι ανακύκλωσης 1100 λίτρων παρέλαβε ο Δήμος Ρήγας Φεραίου από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε., οι οποίοι...


Σαράντα κάδοι ανακύκλωσης 1100 λίτρων παρέλαβε ο Δήμος Ρήγας Φεραίου από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε., οι οποίοι και θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση του προγράμματος ανακύκλωσης συσκευασιών στο Δήμο Ρήγα Φεραίου. Σημαντικό βήμα το χαρακτήρισε ο δήμαρχος Δ. Νασίκας καθώς όπως τόνισε τα οφέλη για το δήμο είναι και περιβαλλοντικά και οικονομικά.
Διαχωρίζοντας τα ανακυκλώσιμα υλικά από τα υπόλοιπα απορρίμματα, επιτυγχάνεται η αποσυμφόρηση των κάδων, ενώ σημαντικό είναι πως μειώνεται το κόστος συλλογής, μεταφοράς και διάθεσης των απορριμμάτων στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων ΧΥΤΑ Βόλου.
Παράλληλα θα σημειωθεί μεγάλη πρόοδος στο θέμα εξάλειψης της ρύπανσης (μείωση ρύπανσης της ατμόσφαιρας, του εδάφους και των υπόγειων νερών), καθώς ενισχύεται η αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών και συσκευασιών με θετικά αποτελέσματα για την προστασία του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος του Δήμου Ρήγα Φεραίου.
Ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου Δημ. Νασίκας τόνισε ότι «στην σημερινή εποχή αποτελεί ζήτημα μείζονος σημασίας και προτεραιότητας για το Δήμο Ρήγα Φεραίου η διαχείριση των αστικών απορριμμάτων. Συμμετέχοντας στην ανακύκλωση μειώνουμε σημαντικά τον όγκο των απορριμμάτων, καθώς περισσότερο από το 60 % των οικιακών απορριμμάτων είναι ανακυκλώσιμα, δηλαδή μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί η πρώτη ύλη από την οποία είναι κατασκευασμένα.
Προστατεύουμε το περιβάλλον και αναβαθμίζουμε την ποιότητα της ζωής μας, καθώς η διαχείριση των αποβλήτων είναι και δείκτης πολιτισμού». 
Ο κ. Νασίκας κάλεσε τους δημότες να αγκαλιάσουν με ευθύνη και συνέπεια την προσπάθεια και να αποδείξουν έμπρακτα την αγάπη για τον τόπο τους.
 Γι’ αυτό λοιπόν, αγαπητοί μου συμπολίτες, σας καλώ όλους, να αγκαλιάσουμε με ευθύνη και συνέπεια, αυτήν την προσπάθεια, για να αποδείξουμε έμπρακτα την αγάπη μας για τον τόπο μας.»

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 5400010778608921938

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item