Μνημόνιο χρηστής διαχείρισης του νερού που πέφτει στην Κάρλα

Μνημόνιο διαχείρισης του νερού άρδευσης που εισρέει στην Κάρλα θα υπογράψει ο Φορέας Διαχείρισης με τους εμπλεκόμενους φορείς που χρησ...


Μνημόνιο διαχείρισης του νερού άρδευσης που εισρέει στην Κάρλα θα υπογράψει ο Φορέας Διαχείρισης με τους εμπλεκόμενους φορείς που χρησιμοποιούν το νερό αυτό, στο πλαίσιο της χρηστής διαχείρισης ώστε να μην υπάρξει μείωση της στάθμης του νερού στη λίμνη τους θερινούς μήνες και περαιτέρω υποβάθμιση της ποιότητάς του, με ταυτόχρονη υποβάθμιση της πανίδας και της χλωρίδας του υδροβιότοπου. Το θέμα θα συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση του Φορέα, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου η πρόεδρος Ιφιγένεια Κάγκαλου.
Με αφορμή δημοσίευμα του τοπικού τύπου όπου φαίνεται τα κυανοβακτήρια που παράγουν τοξίνες, είναι αυξημένα στο νερό της λίμνης, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η κα Κάγκαλου επισήμανε ότι πράγματι και οι μετρήσεις του Φορέα το πιστοποιούν αυτό, όμως το νερό της Κάρλας δεν καταναλώνεται ως πόσιμο. «Θα έπρεπε να καταναλώσει κάποιος για μεγάλο χρονικό διάστημα από αυτό το νερό για να του προκαλέσει βλάβη στην υγεία του» επισήμανε και εξήγησε ότι δεν υπάρχει διασπορά κυανοβακτηρίων στον υδροφόρο ορίζοντα.
Τόνισε ότι το βασικότερο είναι να διασφαλιστεί ότι η λίμνη θα τροφοδοτείται συνεχόμενα με νερό από τον Πηνειό και αυτό θα διασφαλιστεί μέσω της σωστής διαχείρισής του από τους αγρότες της περιοχής. Γι αυτό το λόγο και θα γίνει μία ευρεία σύσκεψη για να συζητηθεί το θέμα και να υπογραφεί «το μνημόνιο» χρηστής διαχείρισής του.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 8058616473378721827

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item