Προφεστιβαλικές εκδηλώσεις ΚΝΕ Οδηγητή

Αγώνας, γνώση, τόλμη, αντοχή, “ Να προχωράς και εσύ καθώς προβαίνει μπρος η ιστορία!!”. Αυτό είναι το σύνθημα του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ- Ο...


Αγώνας, γνώση, τόλμη, αντοχή, “ Να προχωράς και εσύ καθώς προβαίνει μπρος η ιστορία!!”. Αυτό είναι το σύνθημα του 42ου Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή, με το οποίο ξεκινά η προφεστιβάλική δραστηριότητα σε πόλεις και χωριά σε όλη την Ελλάδα και με επιτυχία πραγματοποιήθηκε έξω από το κτίριο της Αρχιτεκτονικής, χθες Παρασκευή, από τη Τ.Ο. ΑΕΙ Βόλου.
Το Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» έχει βάλει τη σφραγίδα του στην ιδεολογική, πολιτική, αγωνιστική διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς, με τα ιδανικά, τις αξίες, την πρωτοπόρα πολιτική πρόταση του ΚΚΕ και τις θέσεις της ΚΝΕ. Χιλιάδες νέοι σε όλη την Ελλάδα το έχουν καθιερώσει ως το μεγαλύτερο πολιτικό – πολιτιστικό γεγονός κάθε χρόνο για τη νεολαία. Χτίζεται με την εθελοντική προσφορά και το μεράκι εκατοντάδων φοιτητών, μελών και φίλων της ΚΝΕ. Η αυλαία του Φεστιβάλ άνοιξε με την προβολή video αφιερωμένο στα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΔΣΕ.

Ακολούθησε ομιλία από τον Κώστα Αγγελίνα Γραμματέα Τ.Σ. ΑΕΙ ΒΟΛΟΥ της ΚΝΕ. Όπως ανέφερε και στην ομιλία του, αυτή τη  χρονιά με το 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή, «καλούμε κάθε νέο που τα όνειρα και οι ελπίδες του δεν χωράνε στον σάπιο κόσμο του καπιταλιστικού συστήματος, να αναλογιστεί τι πρέπει να γίνει σήμερα για να βελτιωθεί πραγματικά η θέση του λαού και της νεολαίας, αν μπορούμε να ελπίζουμε για κάτι καλύτερο μέσα στα πλαίσια του σημερινού συστήματος, ποια είναι πραγματικά η μόνη διέξοδος προς όφελος του λαού. Τόνισε πως μπροστά στις δυσκολίες θα πρέπει να υψώνεται τοίχος αντίστασης και αγώνας, ισχυροποίηση της ΚΝΕ, με οικοδόμηση γερών Οργανώσεων παντού, με συμβολή στην ανασύνταξη των συλλόγων κάθε σχολής, την συγκρότηση επιτροπών αγώνα, στην ενίσχυση του κοινού αγώνα μαζί με τους γονείς μας, στο δυνάμωμα της πάλης για να πάρει η εργατική τάξη την εξουσία.

Μετά την ομιλία, το πρόγραμμα συνεχίστηκε με Λαϊκό Γλέντι από κομπανία της ΚΝΕ και αργότερα cocktail party.
Στον χώρο υπήρχε έκθεση αφιερωμένη στο ΔΣΕ και στο κίνημα που είναι αναγκαίο σήμερα να ανασυνταχθεί. Επίσης λειτούργησε βιβλιοπωλείο της “Σύγχρονης Εποχής. 

Related

ΚΟΙΝΩΝΙΑ 858454936370504277

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item