Ν. Ανδρουλάκης από Βόλο: Η πολιτική αστάθεια δεν συμβάλλει στην οικονομική ανάπτυξη

Τυχόν εκλογές θα οδηγούσαν σε πολιτική αστάθεια και αυτό είναι κάτι που το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν το επιθυμεί. Αυτό επισήμαινε σήμερα από το Βόλ...


Τυχόν εκλογές θα οδηγούσαν σε πολιτική αστάθεια και αυτό είναι κάτι που το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν το επιθυμεί. Αυτό επισήμαινε σήμερα από το Βόλο , ο ευρωβουλευτής της «Ελιάς» Νίκος Ανδρουλάκης, που ήταν ο κεντρικός ομιλητής σε πολιτική εκδήλωση της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ στη Μαγνησία, με θέμα «Προκλήσεις και Προοπτικές Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης: Οικονομική Κρίση και Προσφυγικό».Ο κ. Ανδρουλάκης εκτίμησε οτι ενδυναμώνονται κινήματα αντιευρωπαϊκά-όπως Brexit» επισημαίνοντας ότι τέτοιου είδους διαδικασίες είναι διαιρετικές. «Υπάρχουν ανοιχτά οικονομικά και γεωπολιτικά θέματα όπως το θέμα της Ρωσίας. Η σοσιαλοδημοκρατία πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο, γιατί βλέπουμε ότι υπάρχουν φωνές που απαξιώνουν την δημοκρατία».
Ο κύριος Ανδρουλάκης άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, λέγοντας ότι συνεχώς αλλάζει την πολιτική της μετα τις εκλογικές αναμετρήσεις. «Αυτά τα μέτρα δεν είναι ηπιότερα, αλλά χειρότερα. Φέρνουν δημοσιονομικό κόφτη που θα λειτουργεί ερήμην της πολιτείας. Είναι πλέον θέμα δημοκρατίας».Τόνισε ότι οι πολίτες είναι απογοητευμένοι. «Για όλα υπάρχουν εναλλακτικές. Θα μπορούσε να μην αυξήσει τον ΦΠΑ στα νησιά και να τρέξει περισσότερο το θέμα με το πλαστικό χρήμα». Επιπλέον εκτίμησε ότι τα μέτρα δεν βγαίνουν δημοσιονομικά και ότι ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να «αποδράσει», όπως έκανε και ο Κώστας Καραμαλής το 2009.
Όσον αφορά στην συνταγματική αναθεώρηση, τόνισε ότι ο εκλογικός Νόμος πρέπει να γίνει πιο αναλογικός, να «σπάσουν» οι μεγάλες περιφέρειες, κάτι που δεν έκανε το ΠΑΣΟΚ, να γίνει έλεγχος στα οικονομικά των κομμάτων, αλλά όλα αυτά μέσα από σοβαρή δημόσια συζήτηση. «Με όρους φθηνής προπαγάνδας και τον κ. Καμμένο να παριστάνει τον «μπόγια» του κ. Τσίπρα εμείς δεν μπορούμε να συζητήσουμε».
Εκτίμησε τέλος ότι το προσφυγικό θα είναι ένα μόνιμο φαινόμενο τα επόμενα χρόνια. Η συμφωνία με τον Ερντογάν στην ουσία δεν υπάρχει, τόνισε. » Οι μεταναστευτικές ροές μειώθηκαν γιατί έκλεισαν τα βόρεια σύνορα».
Ο κ. Ανδρουλάκης πρότεινε να κινηθούν γρήγορα οι διαδικασίες για την επαναγκατάσταση των 60.000 προσφύγων που έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα και για όσους δεν γίνονται δεκτές οι αιτήσεις ασύλου να ζήσουν σε ανθρώπινες συνθήκες.
Το εσωκομματικό πεδίο
Σημειώνεται ότι στις 26 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν εσωκομματικές εκλογές περιφερειακών οργάνων στο ΠΑΣΟΚ με τη σημερινή Νομαρχιακή Συνέλευση να είναι η τελευταία.
Η γραμματέας της Ν.Ε. Μαγνησίας, Μαρία Γίτση ανέφερε ότι στα μητρώα του κόμματος, είναι εγγεγραμμένα περίπου 870 μέλη . Οι υποψηφιότητες θα κλείσουν στις 22 Ιουνίου και σε αυτές τις εκλογές η 11μελής Νομαρχιακή Επιτροπή, που θα εκλεγεί, θα αναδείξει και θα εκλέξει τον Γραμματέα ενώ στόχος είναι να στηθούν και δημοτικές οργανώσεις, οι οποίες τυπικά υφίστανται αλλά έχουν ατονήσει. 
Κάλπες θα στηθούν, στα γραφεία της Ν.Ε. στο Βόλο, στον Αλμυρό, στο Δήμο Ρήγα Φεραίου, στη Ζαγορά, στην Αργαλαστή, και στα νησιά. Στις εκλογές της 26ης Ιουνίου, τα μέλη του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσουν για τη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή, για Νομαρχιακή Επιτροπή Καταστατικού και πιστοποίηση, Νομαρχιακή Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου και Συντονιστικές Επιτροπές Δημοτικών Οργανώσεων. 

Related

Sticky 5981360535439475079

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item