Αναζητείται πλάνο βιωσιμότητας για τη «Λεβεντέρης Α.Ε.»

Το σχεδιασμό της εταιρείας Λεβεντέρης για το μέλλον ζήτησε το υπουργείο Εργασίας στην τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, μ...


Το σχεδιασμό της εταιρείας Λεβεντέρης για το μέλλον ζήτησε το υπουργείο Εργασίας στην τριμερή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, με αφορμή τις τρεις απολύσεις που έγιναν και τις 10 που ζητά να γίνουν οι εταιρεία, σε σύνολο 24 εργαζομένων.
Στη συνάντηση παραβρέθηκε το στέλεχος του υπουργείου, αρμόδιο για θέματα συμφιλιωτικών διαδικασιών κ. Αγραπιδάς, οι δύο ιδιοκτήτριες της εταιρείας, ο νομικός της σύμβουλος ο διευθυντής του εργοστασίου Βόλου και προϊστάμενος παραγωγής, ο βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ Κώστας Στεργίου, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Βενιζέλος Λούπας και ο ταμίας Σπύρος Βλαχάβας, καθώς και εκπρόσωπος του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Λούπας, οι ιδιοκτήτριες της εταιρείας επισήμαναν ότι βρίσκονται σε αδιέξοδο λόγω πτώσης των πωλήσεων και των παραγγελιών και του αυξημένου κόστους παραγωγής και για το λόγο αυτό επιθυμούν σημαντικές περικοπές του λειτουργικού κόστους. Δεσμεύτηκαν να αποστείλουν εγγράφως το σχέδιο βιωσιμότητας της εταιρείας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Από την πλευρά τους, οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου δεσμεύτηκαν να συμβάλλουν με κάθε νόμιμο τρόπο για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της εταιρείας, με την προϋπόθεση να τους γνωστοποιηθεί το σχέδιο βιωσιμότητας.
Το σωματείο εμμένει η εταιρεία να πάρει πίσω τις τρεις απολύσεις και να δεσμευτεί ότι δεν θα γίνουν νέες, ώστε οι εργαζόμενοι να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις και να επιστρέψουν στην εργασία τους.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 5685401987479611204

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item