Π. Ρήγας από Βόλο: Θα κερδίσουμε τις εκλογές και με απλή αναλογική

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές και με απλή αναλογική, εκτίμησε σήμερα από το Βόλο ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής ...


Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές και με απλή αναλογική, εκτίμησε σήμερα από το Βόλο ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας και προειδοποίησε ότι το έλλειμμα δημοκρατίας στην Ευρώπη θα αποδειχθεί καταστροφικό για τους λαούς της. Η επιλογή δε του Βρετανικού λαού να αποχωρήσει από την Ε.Ε. άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και η μόνη απάντηση που μπορεί να δοθεί από την πλευρά της Ευρώπης είναι  η στροφή  στο κοινωνικό κράτος.
Ο κ. Ρήγας στις 8:30 το βράδυ θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας ενώ σήμερα το μεσημέρι επισκέφθηκε τους πρόσφυγες στις εγκαταστάσεις της ΜΟΖΑΣ Α.Ε.
Σε συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Ρήγας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ από την ώρα που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας επισήμανε την ανάγκη αλλαγών στην Ευρώπη η οποία αν συνεχίσει την νεοφιλελεύθερη πολιτική με σημαία τη λιτότητα, αλλά και την έντονη αντιμεταναστευτική ρητορεία θα τροφοδοτήσει ακραίες πολιτικές δυνάμεις.
Άσκησε κριτική στη Ν.Δ. λέγοντας ότι δεν επιθυμούσε να κλείσει η αξιολόγηση με εγκληματικές συνέπειες για τη χώρα και εξήρε τις παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για να στηριχθούν οι αδύναμες κοινωνικά ομάδες, αλλά και  αυτές που γίνονται στο χώρο της υγείας με πρόσβαση όλων στα Νοσοκομεία και τέλος το προσφυγικό. Προτεραιότητα πλέον αποτελούν τα εργασιακά θέματα, επισήμανε καθώς η απορύθμιση στην αγορά εργασίας είναι μεγάλη. Επιπλέον αναφέρθηκε στα αναπτυξιακά εργαλεία της κυβέρνησης όπως το ΕΣΠΑ και ο αναπτυξιακός νόμος τα οποία τυγχάνουν της αποδοχής των Εμπορικών Επιμελητηρίων, όπως αυτό της Λάρισας.
Εξέφρασε την άποψη ότι παίχθηκε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι σε βάρος της κυβέρνησης αναφορικά με τις «περικοπές» των συντάξεων και εξήγησε ότι πλέον οι επικουρικές θα πληρώνονται στις 4 κάθε μήνα ενώ το ΕΚΑΣ θα δοθεί και πάλι σε περισσότερους συνταξιούχους από τη στιγμή που η χώρα πετύχει πλεόνασμα στους προϋπολογισμούς της.
Σε ότι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις επισήμανε ότι αυτές θα προχωρήσουν κανονικά, αλλά με βελτιώσεις στις συμβάσεις, όπου καταστεί εφικτό, και τόνισε ότι δεν υπάρχει εμπλοκή με την Cosco αναφορικά με το λιμάνι του Πειραιά, καλύπτοντας τον  υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Δρίτσα.
Επιπλέον επισήμανε ότι υπάρχει έντονη πολεμική σε βάρος της κυβέρνησης από τα διαπλεκόμενα συμφέροντα, επιχειρήσεων, τραπεζών και ΜΜΕ, γιατί πλέον μπαίνει σειρά και υποθέσεις όπως του Μαρινόπουλου θα πάνε στον Εισαγγελέα προκειμένου να διαπιστωθεί ποιοι κάλυψαν την εταιρεία και της έδιναν δανεικά και αγύριστα.
Αντέκρουσε επίσης στοιχεία που παρέθεσε το Επιμελητήριο Μαγνησίας για επιχειρήσεις που έκλεισαν λόγω των capital controls, επισημαίνοντας ότι δεν το πιστοποιούν αυτό τα στοιχεία του υπουργείου οικονομικών. «Με τα capital controls υπήρξε πρόβλημα με τις εισαγωγές το πρώτο χρονικό διάστημα που σταδιακά όμως επιλύθηκε» εξήγησε.
Υπερασπιζόμενος την πρόταση της κυβέρνησης για την αλλαγή του εκλογικού νόμου με πρόταση για απλή αναλογική, επισήμανε ότι αυτή ήταν δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ και αποτελεί και κοινό τόπο των κομμάτων της προοδευτικής κατεύθυνσης. Μάλιστα εκτίμησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει και πάλι τις εκλογές, ακόμη και με το σύστημα της απλής αναλογικής.
Για έλλειμμα δημοκρατίας στη δημοτική αρχή Βόλου έκανε λόγο ο κ. Ρήγας, και διέψευσε ισχυρισμούς ότι δεν προχωρούν έργα στη Μαγνησία, λόγω του ότι η δημοτική αρχή δεν είναι αρεστή στην κυβέρνηση.  Επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ  κάνει προγραμματισμό για έργα σε ολόκληρη τη χώρας χωρίς διακρίσεις. «Το έλλειμμα δημοκρατίας όμως και η εκφορά του λόγου που χαρακτηρίζει τη δημοτική αρχή Βόλου είναι σημαντικό. Στη γειτονική σας Λάρισα οι αποφάσεις που λαμβάνονται δημοκρατικά από όλους τους θεσμούς, την αναδεικνύουν σε πόλη πρότυπο», σχολίασε ο κ. Ρήγας.




ERT.GR

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 7303408591218192627

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item