Έκτακτη συνεδρίαση του Φορέα Διαχείρισης του Θαλάσσιου Πάρκου για τη διαδρομή του Πρωταθλήματος Jet Ski

Εκτάκτως συνεδριάζει αύριο, το Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης του Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου για να εξετάσει το θέμα της διέλευσης από την...


Εκτάκτως συνεδριάζει αύριο, το Δ.Σ. του Φορέα Διαχείρισης του Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου για να εξετάσει το θέμα της διέλευσης από την Κυρά Παναγιά, σκαφών που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Jet Ski, το οποίο διεξάγεται στο Βόλο.
Σύμφωνα με τον συντονιστή του Φορέα, κ. Σπ. Ιωσηφίδη, το Θαλάσσιο Πάρκο και η Κυρά Παναγιά υπόκεινται σε ειδικό καθεστώς κι απαγορεύεται η ανάπτυξη ταχύτητας πάνω από 10 ναυτικά μίλια, σε απόσταση μισού μιλίου.
«Δεν απαγορεύεται η διέλευση, αλλά η ανάπτυξη ταχύτητας πάνω από το επιτρεπόμενο όριο» διευκρίνισε ο κ. Ιωσηφίδης, ο οποίος πρόσθεσε ότι δεν είναι δυνατόν να χορηγηθεί άδεια στην προκειμένη περίπτωση, τη στιγμή που πρόκειται για πρωτάθλημα κατά το οποίο οι ταχύτητες δεν θα είναι χαμηλές.
Συμπλήρωσε ακόμη, ότι ο Φορέας ενημερώθηκε τελευταία από τα δελτία Τύπου και τη Λιμενική Αρχή Αλοννήσου και ζήτησε να κατατεθεί αίτημα για τη διέλευση από τους διοργανωτές, στο οποίο να περιλαμβάνονται και διευκρινίσεις, οι οποίες όμως, δεν έχουν ακόμη δοθεί.
Υπενθυμίζεται ότι το θέμα αναδείχθηκε από την Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας, η οποία με έγγραφό της προς τους αρμόδιους ζητούσε τροποποίηση κι αλλαγή της διαδρομής κι όχι κατάληξη στο νησί της Κυρά Παναγιάς, στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου.
Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία: Το Θαλάσσιο Πάρκο δεν είναι παραλία
Στο μεταξύ, η Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας απαντά σε ανακοίνωση του Δήμου Βόλου για το θέμα αλλά και για την εν γένει δράση της οργάνωσης, διευκρινίζοντας πως δεν αντιτίθεται στην πραγματοποίηση του αγώνα, αλλά η αντίθεσή της αφορά στην όχληση στο Θαλάσσιο Πάρκο.
«Η ΠΠΜ δεν περιμένει διαπιστευτήρια από τη Δημοτική Αρχή. Είναι καταξιωμένη στη συνείδηση των πολιτών της περιοχής για τους πολύχρονους αγώνες της για την προστασία του περιβάλλοντος. Φέτος μάλιστα συμπληρώνει 20 χρόνια δράσης. Από όταν δηλαδή, ορισμένοι της παρούσης Δημοτικής Αρχής, λέρωναν τα… βρακάκια τους (για να χρησιμοποιήσουμε και εμείς την προσφιλή τους γλώσσα)!» επισημαίνεται – μεταξύ άλλων – στην ανακοίνωση, στην οποία εκφράζεται ακόμη η απορία, «ποιός είναι άραγε ο φορέας που διοργανώνει τον αγώνα των Jet Ski; Είναι κάποια διεθνής ομοσπονδία ή έστω ελληνική αναγνωρισμένη ομοσπονδία;»
Τονίζεται επίσης, ότι μόλις χθες και μετά την καταγγελία της ΠΠΜ θυμήθηκαν να απευθυνθούν στο Φορέα Διαχείρισης του Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου για να ζητήσουν την άδειά του.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 8510866606387468416

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item