Λαφαζάνης: Βλέπω τον ΣΥΡΙΖΑ και πάλι στο 4%

Μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις, οι οποίες θα προκαλέσουν ανατρεπτικές πολιτικές εξελίξεις εκτιμά ότι αναμένονται από το Φθινόπωρο, εξ ...


Μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις, οι οποίες θα προκαλέσουν ανατρεπτικές πολιτικές εξελίξεις εκτιμά ότι αναμένονται από το Φθινόπωρο, εξ αφορμής των αλλαγών που επέρχονται στα εργασιακά ζητήματα, ο γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας, κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος περιόδευσε σήμερα, στο Βόλο και είχε επαφές με παραγωγικούς φορείς, σωματεία και πολίτες.
Αυτό τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε το απόγευμα, δηλώνοντας πως ενόψει των εξελίξεων αυτών, πρέπει να ενταθούν και να επιταχυνθούν οι προσπάθειες συγκρότησης ενός ενιαίου αντιμνημονιακού Μετώπου, το οποίο είναι ανοιχτό προς όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις, τόσο της αριστερές, όσο και τις πατριωτικές, συμπεριλαμβανομένου και του κόμματος της Ζωής Κωνσταντοπούλου, Πλεύση Ελευθερίας. Πρόσθεσε δε, ότι το ποιος θα είναι επικεφαλής αυτού του Μετώπου είναι το τελευταίο που απασχολεί, αφού πρωταρχικό μέλημα είναι αυτή την στιγμή, η συγκρότησή του, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι το μόνο που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση.
«Χρειαζόμαστε αυτό το Μέτωπο γρήγορα. Θα έλεγα ότι θα έπρεπε να γίνει … χθες» είπε χαρακτηριστικά, ο γραμματέας της ΛΑ.Ε., προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση χάνει συνεχώς έδαφος και στέκεται μετά δυσκολίας και συμπληρώνοντας πως, αν ακόμη δεν έχει καταρρεύσει, είναι γιατί δεν έχει ουσιαστική αντιπολίτευση.
«Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση στηρίζεται από την αντιπολίτευση. Τα μεγαλύτερα δεκανίκια της είναι ο Μητσοτάκης, η Γεννηματά και ο Λεβέντης» δήλωσε ο κ. Λαφαζάνης, χαρακτηρίζοντας «θείο δώρο» την αντιπολίτευση αυτή για την κυβέρνηση και σημειώνοντας ότι η μόνη δύναμη που διαθέτει εναλλακτική πρόταση είναι η ΛΑ.Ε.
Σχολιάζοντας τη δημιουργία κόμματος από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και την μετάβαση σε αυτό, στελεχών της ΛΑ.Ε., παρατήρησε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών του κόμματος συνεχίζουν να συμμετέχουν στην πορεία που ξεκίνησαν εξαρχής, δημιουργώντας όλα εκείνα τα εχέγγυα για να γίνει το κόμμα πολύ πιο ισχυρό και να συνεισφέρει στην αλλαγή πορείας της χώρας, μέσω του Μετώπου που πρέπει να συγκροτηθεί.
Η εναλλακτική λύση που παρουσίασε ο κ. Λαφαζάνης και περιλαμβάνεται στην πολιτική απόφαση της πρόσφατης συνδιάσκεψης της Λαϊκής Ενότητας, είναι το τέλος στα μνημόνια και η έξοδος από την ευρωζώνη, με πέρασμα στο εθνικό μας νόμισμα. Ταυτόχρονα, η πρόταση της ΛΑ.Ε. περιλαμβάνει –μεταξύ άλλων -τη διαγραφή του χρέους, την εφαρμογή ευρείας σεισάχθειας για τα κατώτερα στρώματα και την εθνικοποίηση των τραπεζών.
Μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μιλώντας στον δημοσιογράφο Δημήτρη Μαρέδη και στον ASTRA δήλωσε ότι βλέπει σήμερα το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ να προσεγγίζει το 12% και σε λίγο καιρό θα βρίσκεται στο 4%. 

Related

Sticky 5964201841091778269

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item