Ένσταση για απόφαση πρόσληψης διμηνιτών στην Καθαριότητα

Ένσταση προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κατά της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Βόλου σχετικά με την πρ...


Ένσταση προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας κατά της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου Βόλου σχετικά με την πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας δύο μηνών για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών της Διεύθυνσης Καθαριότητας, κατέθεσαν οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, Ιάσονας Αποστολάκης και Φωτεινή Κοκκινάκη.
Οι λόγοι υποβολής της έντασης είναι ότι στην απόφαση δεν προσδιορίζονται και δεν εξειδικεύονται οι έκτακτες ανάγκες που υπαγορεύουν την πρόσληψη έκτακτου προσωπικού και παράλληλα, δεν τεκμηριώνεται σαφώς η υποχρέωση πρόσληψης συγκεκριμένου ατόμων που θα καλύψουν τις ανάγκες αυτές.
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν στην ένστασή τους, οι δύο ανεξάρτητοι  σύμβουλοι:
Στην απόφαση αναφέρεται απλώς ότι ο Δήμος Βόλου συμμετέχει στο πρόγραμμα «Γαλάζιες σημαίες» χωρίς καν να αναγράφονται ποιες και πόσες είναι οι ακτές οι οποίες συμμετέχουν στο πρόγραμμα, ποιος είναι ο αριθμός των εργατών καθαριότητας που είναι απαραίτητος για τον καθαρισμό της κάθε  μίας από αυτές και γιατί το υπάρχον προσωπικό της Υπηρεσίας δεν επαρκεί για τον καθαρισμό τους.
Αντί αυτού γίνεται αναφορά εντελώς γενικά και αόριστα για ανάγκη πρόσληψης δέκα (10) εργατών καθαριότητας και τριών (3) οδηγών οχημάτων καθαριότητας, καθώς και τριών οδηγών με δίπλωμα τρακτέρ τη στιγμή που η Διεύθυνση Καθαριότητας διαθέτει μόνο ένα τρακτέρ και αυτό χαλασμένο κάτι το οποίο έχει σαν αποτέλεσμα ο οδηγός τρακτέρ που ήδη έχει προσληφθεί με οκτάμηνη σύμβαση να μην έχει αντικείμενο εργασίας. Τι άραγε χρειάζονται οι άλλοι τρείς οδηγοί τρακτέρ;
Όσον αφορά τη δασοπροστασία πάλι γίνεται εντελώς γενικόλογη μνεία των περιαστικών δασών χωρίς καθόλου να αναφέρεται η έκτασή τους, παρά μόνο η συνολική έκταση του Δήμου Βόλου, ενώ δεν αναφέρεται καθόλου ότι περιπολίες στα δάση εκτελούν καθημερινά οι εθελοντικές ομάδες οι οποίες καλύπτουν την ανάγκη αυτή.
Γίνεται λόγος για πρόσληψη οδηγού πυροσβεστικού οχήματος κατά τη στιγμή που ο Δήμος Βόλου διαθέτει μόνο δύο μικρά πυροσβεστικά οχήματα τα οποία ήδη τα οδηγούν υπάλληλοι της Υπηρεσίας με δίπλωμα ερασιτεχνικής κατηγορίας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι η Διεύθυνση καθαριότητας δεν κάνει πυρόσβεση, αρμοδιότητα η οποία ανήκει αποκλειστικά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, αλλά μόνον επικουρικά συνδράμει με αποστολή υδροφόρας την οποία οδηγούν οι επαγγελματίες οδηγοί της Υπηρεσίας εάν και όποτε αυτό ζητηθεί από την Πυροσβεστική.

Related

ΜΑΓΝΗΣΙΑ 5873250941551149566

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item