Μαρ. Χρυσοβελώνη: «Δεν είναι ώριμα για δημοπράτηση άλλα τμήματα της περιφερειακής οδού»

Δεν είναι έργα ώριμα για δημοπράτηση, τόσο η παράκαμψη Αγριάς – Λεχωνίων του περιφερειακού, όσο και το τμήμα από την αρχή της Μπουρμ...Δεν είναι έργα ώριμα για δημοπράτηση, τόσο η παράκαμψη Αγριάς – Λεχωνίων του περιφερειακού, όσο και το τμήμα από την αρχή της Μπουρμπουλήθρας ως την αρχή Α.Κ Λάρισας, όπως επισημαίνει η υφυπουργός ΠΟΜΕΔΥ, κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, απαντώντας σε σχετικό υπόμνημα της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ Μαγνησίας.
Όπως γνωστοποιεί ωστόσο, σε συνάντηση που είχε χθες με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, ο κ. Δέδες δεσμεύτηκε να μεριμνήσει για την εξεύρεση χρηματοδότησης των απαιτούμενων αντιπλημμυρικών μελετών για την περιοχή της Αγριάς.
Συγκεκριμένα, στην απάντησή της η κ. Χρυσοβελώνη αναφέρει τα εξής:
«Σύμφωνα λοιπόν με το υπόμνημα του ΤΕΕ, θίγονται δύο θέματα: (1) Η λειτουργία της σήραγγας της Γορίτσας έως την παραλιακή οδό της Αγρίας στο ύψος της περιοχής «Αστέρια» και (2) η ολοκλήρωση των έργων του Περιφερειακού.
Σε ότι αφορά λοιπόν το πρώτο θέμα, το έργο της σήραγγας, όπως είναι γνωστό σε όλους, έχει ολοκληρωθεί και έχει παραδοθεί στον Δήμο Βόλου, ο οποίος, σύμφωνα με ΦΕΚ που έχει δημοσιευτεί, είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για την λειτουργία, την διαχείριση και την συντήρηση της.  Ως εκ τούτου, αρμόδιο για οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με την λειτουργία της εν λόγω υποδομής, είναι το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου.
Το δεύτερο θέμα έχει να κάνει με τα δύο τμήματα της Περιφερειακής Οδού του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου.
Συγκεκριμένα και κατόπιν ενημέρωσης από τις αρμόδιες υπηρεσίες σας παραθέτω τα εξής σχετικά με την πορεία των συγκεκριμένων έργων:
 Στο οδικό τμήμα Παράκαμψη Αγριάς- Λεχωνίων, κατόπιν ενημέρωσης από τον Προϊστάμενο ΔΟΥ/β κ. Ε. Παπαδόπουλο,  εκκρεμεί μόνο η έγκριση της προμελέτης 4 τεχνικών έργων, η οποία επίκειται τον Σεπτέμβριο του 2016. Εν τούτοις, εξ αιτίας πρόσφατων εντόνων πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή κρίνεται απαραίτητο για τη δημοπράτηση των έργων, να συνταχθεί μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας της ευρύτερης περιοχής Αγριάς. Προς αυτήν την κατεύθυνση, πραγματοποιήθηκε χθές συνάντηση μεταξύ εμού και του Γενικού Γραμματέα Υποδομών κ. Γ. Δέδε, ο οποίος δεσμεύτηκε να μεριμνήσει για την εξεύρεση χρηματοδότησης των απαιτούμενων αντιπλημμυρικών μελετών για την περιοχή της Αγριάς.
 Στο οδικό τμήμα αρχή Ι/Κ Μπουρμπουληθρα – αρχή Α.Κ Λάρισας προέκυψαν τα ακόλουθα προβλήματα κατά την πρόοδο της μελέτης:
 • Έλλειψη Υδραυλικής Μελέτης του Ξηριά.
 • Ανάγκη μικρής μετατόπισης της υφιστάμενης περιτοίχισης, της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων του Δήμου Βόλου λόγω αναγκαστικής κατάληψης από την Αρτηρία τμήματος των προκηπίων της.
 • Υπήρξε πρόβλημα με την διακοπή της χρηματοδότησης του ενάριθμου  (λόγω απένταξης του έργου από την ΣΑΜΠ) με αποτέλεσμα την καθυστέρηση υπογραφής της σύμβασης  με αντικείμενο την εκτέλεση του προγράμματος των Γεωτεχνικών ερευνών.
Επίσης, για την ολοκλήρωση του αντικειμένου της σύμβασης του συγκεκριμένου τμήματος έργου, υπολείπονται:
 • Η έγκριση της Αξιολόγησης των γεωτεχνικών ερευνών και η σύνταξη των γεωτεχνικών μελετών (θεμελίωσης Τεχνικών Έργων, Θεμελίωσης Οδοστρωμάτων και Μελέτη Επιχώματος).
 • Η έγκριση της Προμελέτης των τεχνικών έργων, Τ4 (Α/Δ Αρτηρίας από τη τοπική οδό προς Βιομηχανική Περιοχή και τη Σ/Γ Βελεστίνου – Βόλου), Τ5 (Κ/Δ της τοπικής οδού προς Βιοτεχνική Περιοχή),   Τ.6 (γέφυρα διάβασης της Αρτηρίας από το ρέμα Σεσκουλιώτη) και Τ.7 (γέφυρα διάβασης της Δυτικής Παράπλευρης Οδού από το ρέμα Σεσκουλιώτη)..
 • Η έγκριση της οριστικής μελέτης Οδοποιίας.
 • Η σύνταξη φακέλου Περιβαλλοντικής συμμόρφωσης.
 • Η σύνταξη Κτηματολ.Διαγραμ. και Πινάκων Αναλογισμού σε οδούς εκτός σχεδίου.
 • Η σύνταξη οριστικής μελέτης του τεχνικού Τ.3 (γέφυρα Α/Δ από την Αρτηρία τις Σιδηροδρομικές Γραμμές και το ρέμα Ξηριά, του συνδετήριου κλάδου του Ι/Κ Διμηνίου).
 • Η σύνταξη Σ.Α.Υ – Φ.Α.Υ,
 • Η σύνταξη μελέτης Σήμανσης – Ασφάλισης οδικών έργων.
 • Η σύνταξη μελέτης προγραμμάτων Φ/Σ για την λειτουργία των υπό μελέτη Ι/Κ.
 • Η σύνταξη μελέτης Η/Φ για Κ/Δ και Ι/Κ.
Ορίζοντας ολοκλήρωσης της μελέτης, σύμφωνα με την αρμόδια υπηρεσία, είναι ο  Απρίλιος του 2017.
Ως εκ των παραπάνω λοιπόν προκύπτει ότι και τα δύο τμήματα έργου της Περιφερειακής οδού Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου, δεν είναι ώριμα για δημοπράτηση».

Related

Sticky 5201027252082531488

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item