Σοβαρές ευθύνες στη ΔΕΥΑΜΒ καταλογίζει η Δ/νση Υγείας για το ακατάλληλο νερό της Πορταριάς

Ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση είναι το νερό της Πορταριάς καθώς τόσο σε μετρήσεις της ΔΕΥΑΜΒ όσο και της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγε...


Ακατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση είναι το νερό της Πορταριάς καθώς τόσο σε μετρήσεις της ΔΕΥΑΜΒ όσο και της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας εντοπίστηκαν κολοβακτηρίδια. Για το πρόβλημα δεν ενημέρωσε ως όφειλε τους πολίτες η ΔΕΥΑΜΒ και δεν ακολούθησε καμία από τις προβλεπόμενες από το Νόμο διαδικασίες επισήμανε στην ΕΡΤ Βόλου η προϊσταμένη στης Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων, Χρυσούλα Κολημήτρα.
Ειδικότερα ανέφερε ότι στις αρχές Ιουνίου η ΔΕΥΑΜΒ απέστειλε στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας μετρήσεις που έδειχναν επιβάρυνση μικροβιακή του νερού της Πορταριάς, κάτι που διαπίστωσε και με δικές της μετρήσεις στις 27 Ιουνίου και η ίδια η διεύθυνση Δημόσιας Υγείας. «Με έγγραφά μας ενημερώσαμε την ΔΕΥΑΜΒ ότι θα πρέπει να προβεί στη λήψη μέτρων, να ενημερώσει κατοίκους, να τοποθετήσει πινακίδες στην κοινόχρηστες βρύσες και φυσικά να αποκαταστήσει την ποιότητα του νερού. Τίποτα από αυτά δεν έγινε. Θα κάνουμε και νέες μετρήσεις και αν και αυτές δείξουν ύπαρξη κολοβακτηριδίων μετά θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη καθώς ο νόμος προβλέπει και ποινικές διώξεις γι αυτούς που παρανομούν» εξήγησε η κ. Κολημήτρα. Σύμφωνα με στοιχεία της υπηρεσίας μικροβιακή επιβάρυνση σε εντερόκοκκους και σε e-colli διαπιστώθηκε σε πολλές εξωτερικές βρύσες αλλά και βρύσες δημοσίων φορέων. Η κ. Κολημήτρα επισήμανε ότι δεν κατέστη εφικτό η υπηρεσία να συνομιλήσει με υπηρεσιακούς παράγοντες και πολιτικούς υπευθύνους. «Η ΔΕΥΑΜΒ πρέπει άμεσα να εφαρμόσει την νομοθεσία και να εξασφαλίσει πόσιμου νερό στους πολίτες» τόνισε η κ. Κολημήτρα. Επίσης η υπηρεσία της ζητά να πληροφορηθεί για το αποχετευτικό δίκτυο της περιοχής τις συνδέσεις που έχουν κάνει οι ιδιώτες και για το αν λειτουργεί σωστά η σύνδεση με το βιολογικό καθαρισμό.

πηγη: ΕΡΤ

Related

Sticky 1640715943436357523

Δημοσίευση σχολίου

emo-but-icon

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

MAREDIS' BLOG

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

FACEBOOK

ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ

ΠΑΝΤΡΕΥΟΝΤΑΙ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

item